מתכון לקובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה

יש לנו מקום חם בלב למרק קובה סלק שתמיד מזכיר לנו את סבתא! קבלו מתכון עם טריק מושלם שמקל על העבודה ומקצר את הזמנים למנה הקלאסית והטעימה שתמיד באה בטוב
יש לנו מקום חם בלב למרק קובה סלק שתמיד מזכיר לנו את סבתא! קבלו מתכון עם טריק מושלם שמקל על העבודה ומקצר את הזמנים למנה הקלאסית והטעימה שתמיד באה בטוב
  • עדן טל
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    29
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    852
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 851.8 קק״ל 3407.2 קק״ל
    פחמימות 83.5 גרם 333.9 גרם
    שומן 36.5 גרם 145.9 גרם
    נתרן 1781.1 מ״ג 7124.2 מ״ג
    חלבון 44.8 גרם 179.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרם
    כולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 95.9 מ״ג 383.6 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 25.0 מ״ג
    אשלגן 939.9 מ״ג 3759.7 מ״ג
    אבץ 9.1 מ״ג 36.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    29
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    852
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 851.8 קק״ל 3407.2 קק״ל
    פחמימות 83.5 גרם 333.9 גרם
    שומן 36.5 גרם 145.9 גרם
    נתרן 1781.1 מ״ג 7124.2 מ״ג
    חלבון 44.8 גרם 179.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרם
    כולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 95.9 מ״ג 383.6 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 25.0 מ״ג
    אשלגן 939.9 מ״ג 3759.7 מ״ג
    אבץ 9.1 מ״ג 36.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר

מעטפת

מרק


אופן הכנה

  1. בקערה שמים כל מרכיבי הבשר, לשים היטב לעיסה אחידה.
  2. בצד מכינים קערה קטנה עם ביצה טרופה מתובלת במלח ופלפל שחור, וקערה קטנה עם קמח סולת.
  3. בידיים משומנות יוצרים כדורים וטובלים תחילה בביצה ואז בסולת לציפוי אחיד. את כל הכדורים מכניסים למקרר לשעה.
  4. בינתיים מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים 4 כפות שמן זית, מטגנים את הבצל עד הזהבה.
  5. מוסיפים את השום, שורש הסלרי, תפו”א ו-2 קופסאות קוביות סלק “יכין” (כולל הנוזל). מערבבים היטב ומבשלים לריכוך התפו”א כ-5 דק’.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר, המלח, שאר התבלינים ורסק העגבניות ומערבים היטב. מוסיפים 5 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את כדורי הקובה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דק’.

    קובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה. צילום: עדן טל
    קובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה. צילום: עדן טל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לקובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    קרן

    יצא מעולה, הכנתי 6 פעמים וזוכה להמון מחמאות!! השתמשתי בסלקים אמיתיים והוספתי גם גזרים פשוט נהדר!! תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה קרן

    Avatar
    ירדן

    יצא טעים מממש! אבל יצאו מכוערות ומכווצצות למרות ששמתי שעה במקרר.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ירדן, משמח לקרוא שיצא טעים, קשה לדעת למה הצורה לא יצאה טוב, תוכלי לראות בסרטון את אופן הביצוע – זה אולי עניין של מיומנות אבל אחרי שתרכשי אותה, גם תעבדי פחות זמן בגלל הטריק וגם יצאו לך קובות מהממות

    Avatar
    דנה

    האם טובלים את הקציצות בקמח סולת יבש כפי שהוא מהאריזה פשוט?

      Avatar
      מערכת Foody

      קודם בתערובת הביצה ואז בסולת, כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות