מתכון לקינואה ב-15 דקות: אביבי ומושלם!

מתכון לקינואה מהיר וטעים שהוא ארוחה שלמה ואביבית. סלט קינואה עשיר ומזין לארוחה משביעה אך קלילה, עם כרובית אפויה, אפונה ירוקה וגבינת פטה
מתכון לקינואה מהיר וטעים שהוא ארוחה שלמה ואביבית. סלט קינואה עשיר ומזין לארוחה משביעה אך קלילה, עם כרובית אפויה, אפונה ירוקה וגבינת פטה
  • הילה סער
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    200
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 199.8 קק״ל 799.2 קק״ל
    פחמימות 18.6 גרם 74.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 37.9 גרם
    נתרן 627.0 מ״ג 2508.1 מ״ג
    חלבון 9.4 גרם 37.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 5.4 גרם
    כולסטרול 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    סידן 94.7 מ״ג 378.7 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 631.2 מ״ג 2524.7 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    200
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 199.8 קק״ל 799.2 קק״ל
    פחמימות 18.6 גרם 74.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 37.9 גרם
    נתרן 627.0 מ״ג 2508.1 מ״ג
    חלבון 9.4 גרם 37.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 5.4 גרם
    כולסטרול 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    סידן 94.7 מ״ג 378.7 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 631.2 מ״ג 2524.7 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור

מתכון לקינואה אביבית שהוא פשוט שלמות בצלחת. סלט קינואה שכולל את כל הטוב שיש בדגנים מלאים, בירקות טריים ובגבינה שמקפיצה את הכל לגבהים. והכי חשוב – כמה שזה טעים, יאללה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. משרים את הקינואה לפחות לשעה במים, אפשר להשרות ללילה שלם.
  2. מסננים את הקינואה מהמים. מחממים סיר קטן, מוסיפים כפית שמן זית ואת הקינואה, מערבבים ומטגנים דקה.
  3. מוסיפים מים לכדי כיסוי ועוד ס”מ מעל הקינואה, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים את האפונה הקפואה לסיר, ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-14 דקות עד שהקינואה מוכנה. מצננים מעט.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. במקביל, מפזרים את פרחי הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח, פלפל וזילוף עדין של שמן זית ומערבבים היטב.
  6. מכניסים לתנור לכ-15-20 דקות עד שהכרובית מזהיבה ומתרככת, אך עדיין נגיסה ויציבה.
  7. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים. צילום: הילה סער
    מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים. צילום: הילה סער

  8. מתכון לקינואה שאפשר לאכול חם או קר.

    אפשר לאכול חם או קר - סלט קינואה אביבי. צילום: הילה סער
    אפשר לאכול חם או קר - מתכון לקינואה אביבית. צילום: הילה סער

tip

טיפ

מומלץ תמיד להשרות קינואה לפני הבישול – ההשריה מנטרלת את הטעם המריר שעשוי להיות לקינואה, וגם הופכת את הערכים התזונתיים לזמינים יותר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לקינואה ב-15 דקות: אביבי ומושלם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    עדן מלול

    נראה טוב, מה אפשר לשים במקום גבינת פטה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לשים כל גבינה קשה אחרת שאוהבים- בולגרית, קשקבל או לוותר לגמרי על הגבינה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות