רקע יטבתה

ככה חוגגים חנוכה – סופגניות קצפת חגיגיות

סופגניות קצפת חגיגיות במילוי קרם שנטילי יוקרתי, ציפוי גנאש שוקולד מבריק ועיטור מלמעלה. ביס אחד כזה של אושר והחיוך לא יירד לכם מהפנים
סופגניות קצפת חגיגיות במילוי קרם שנטילי יוקרתי, ציפוי גנאש שוקולד מבריק ועיטור מלמעלה. ביס אחד כזה של אושר והחיוך לא יירד לכם מהפנים
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1057
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1056.8 קק״ל 21136.9 קק״ל
    פחמימות 35.6 גרם 711.7 גרם
    שומן 97.9 גרם 1957.3 גרם
    נתרן 14.5 מ״ג 290.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 131.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 42.5 גרם
    שומן רווי 18.8 גרם 376.7 גרם
    כולסטרול 50.7 מ״ג 1014.3 מ״ג
    סידן 39.2 מ״ג 783.9 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 30.9 מ״ג
    אשלגן 166.1 מ״ג 3322.0 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 17.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1057
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1056.8 קק״ל 21136.9 קק״ל
    פחמימות 35.6 גרם 711.7 גרם
    שומן 97.9 גרם 1957.3 גרם
    נתרן 14.5 מ״ג 290.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 131.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 42.5 גרם
    שומן רווי 18.8 גרם 376.7 גרם
    כולסטרול 50.7 מ״ג 1014.3 מ״ג
    סידן 39.2 מ״ג 783.9 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 30.9 מ״ג
    אשלגן 166.1 מ״ג 3322.0 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 17.6 מ״ג
    סגור

לא חייבים להוציא 50 שקלים על סופגנייה, אפשר להכין לבד בבית סופגניות מהממות, טעימות, של “הביוקר” ועדיין יישאר לכם כסף לנרות, חנוכייה, לביבות ומופע. אז קבלו מתכון לסופגניות במילוי קרם שנטילי, ציפוי שוקולד וזילופי קצפת. נשמע יוקרתי? אתם לגמרי צודקים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טיגון

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבירים את השמרים הטריים לכוס, מוסיפים 1 כף סוכר ומכסים ב־1/2 כוס חלב פושר. משהים 10 דקות לתסיסה.
  2. מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, תערובת השמרים ויתר מרכיבי הבצק.
  3. לשים בעזרת וו לישה עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים מעט קמח.
  4. ממשיכים לעבד את הבצק במשך כ־5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים את הבצק במשך כ-60 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל־2 ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 2 ס”מ.
  7. קורצים עיגולי בצק צפופים בעזרת כוס או רינג.
  8. מסדרים את הסופגניות במרווחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה משומן.
  9. מכסים בניילון נצמד משומן להתפחה נוספת במשך 60 דקות.
  10. מכינים את קרם השנטילי: במערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל והפודינג, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקרם במקרר.
  11. מטגנים את הסופגניות: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום, מודדים 160 מעלות).
  12. מעבירים בכל פעם אל הסיר 5-4 סופגניות. לאחר 2 דקות הופכים את הסופגניות בזהירות ל־2 דקות נוספות של טיגון.
  13. מוציאים את הסופגניות למגש מרופד בנייר סופג ונותנים להן להתקרר לפני שלב המילוי.
  14. לאחר שהסופגניות קרות, יוצרים בצידה של כל סופגנייה נקב רחב בעזרת סכין.
  15. מעבירים את הקצפת אל שקית זילוף עם צנתר משונן, מכניסים פנימה את הצנתר וממלאים את השקית בקרם הקצפת. שומרים בצד קצפת לעיטור הסופגניות.
  16. מכינים את הציפוי: מוזגים את השמנת המתוקה אל תוך קערה רחבה, חסינת חום, שתכיל בגודלה סופגנייה.
  17. מחממים את הקערה במיקרוגל ומביאים את השמנת לסף רתיחה, בתהליך של פולסים 30 שניות, ובודקים אחרי כל פעם.
  18. שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים אותם לקערת השמנת כשהיא חמה מאוד. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב גנאש חלק, אחיד ומבריק.
  19. טובלים כל סופגנייה בגנאש מצידה האחד ומניחים אותה על מגש כשהצד המצופה מונח כלפי מעלה.
  20. מזלפים בעזרת הצנתר כמה קישוטי שנטילי מלמעלה.

    סופגניות מדהימות עם קרם שנטילי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: יעל מגן
    סופגניות מדהימות עם קרם שנטילי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ככה חוגגים חנוכה – סופגניות קצפת חגיגיות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Pnina Cohen

    היי נעמה ניתן להקפיא את הסופגניה אחרי האחרון?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להקפיא את הסופגניות לפני הטיגון או אחרי. כמובן שיש לקחת בחשבון שאם מקפיאים אחרי הטיגון, הסופגניות לא נשמרות בדיוק אותו דבר ומאבדות מפריכותן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות