סופגניות שמרים קלאסיות של קרין גורן

אין כמו הריח והטעם המופלא של סופגניה טרייה שהרגע יצאה מהשמן הרותח. קרין גורן מלמדת אתכם להכין סופגניות כמו בקונדיטוריה, פשוטות ומושלמות בטעם של פעם
אין כמו הריח והטעם המופלא של סופגניה טרייה שהרגע יצאה מהשמן הרותח. קרין גורן מלמדת אתכם להכין סופגניות כמו בקונדיטוריה, פשוטות ומושלמות בטעם של פעם
  • קרין גורן
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    690
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 690.1 קק״ל 20704.2 קק״ל
    פחמימות 44.2 גרם 1325.9 גרם
    שומן 54.1 גרם 1623.8 גרם
    נתרן 27.6 מ״ג 828.7 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 142.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 38.7 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 162.4 גרם
    כולסטרול 36.7 מ״ג 1101.2 מ״ג
    סידן 14.3 מ״ג 428.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 19.7 מ״ג
    אשלגן 73.0 מ״ג 2189.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    690
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 690.1 קק״ל 20704.2 קק״ל
    פחמימות 44.2 גרם 1325.9 גרם
    שומן 54.1 גרם 1623.8 גרם
    נתרן 27.6 מ״ג 828.7 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 142.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 38.7 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 162.4 גרם
    כולסטרול 36.7 מ״ג 1101.2 מ״ג
    סידן 14.3 מ״ג 428.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 19.7 מ״ג
    אשלגן 73.0 מ״ג 2189.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לבצק הסופגניות:

לטיגון:

לקישוט ומילוי:


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה (אם הבצק יבש מדי ופירורי, מוסיפים עוד קצת חלב, עד שהוא מתאחד לבצק רך ולא דביק). מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
  4. מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
  6. מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
  7. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
  8. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
  9. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סופגניות שמרים קלאסיות של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    עודד האיתן

    יצא טעים ורך בדיוק כמו במאפיות!

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    גילי כברה

    בהמשך לשאלה קודמת , האם משפר אפיה יכול לסייע ? או שאין קשר..

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, אין צורך בהוספה שלו

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים