סירות תפוחי אדמה ממולאות בשר
סירות תפוחי אדמה מושלמות ממולאות בשר ואפויות בתנור. פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, עם מילוי בשר מתובל היטב. מנה מנצחת לארוחה משפחתית
סירות תפוחי אדמה מושלמות ממולאות בשר ואפויות בתנור. פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, עם מילוי בשר מתובל היטב. מנה מנצחת לארוחה משפחתית
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 78.9 קק״ל 1578.4 קק״לפחמימות 1.9 גרם 37.9 גרםשומן 6.0 גרם 120.3 גרםנתרן 12.7 מ״ג 254.3 מ״גחלבון 4.2 גרם 84.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 28.1 גרםכולסטרול 24.0 מ״ג 479.2 מ״גסידן 9.0 מ״ג 180.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 87.7 מ״ג 1753.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 20.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות79
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 78.9 קק״ל 1578.4 קק״לפחמימות 1.9 גרם 37.9 גרםשומן 6.0 גרם 120.3 גרםנתרן 12.7 מ״ג 254.3 מ״גחלבון 4.2 גרם 84.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 28.1 גרםכולסטרול 24.0 מ״ג 479.2 מ״גסידן 9.0 מ״ג 180.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 87.7 מ״ג 1753.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 20.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 79 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג תפוחי אדמה גורמה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח ים אטלנטי
-
1 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים
מילוי
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כוס מיםאו לפי הצורך
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
3 שיני שום
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית בהרטאו ראס אל חנות או כמון
-
1 חלמון L
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחוצים אותם ל-2 חצאים.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את התבנית ומפזרים מעל מלח ועשבי תיבול.
- מניחים את תפוחי האדמה עם החלק החשוף כלפי מטה. מכניסים לאפייה בתנור למשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת על כיריים עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את התבלינים והבשר. מוסיפים את הרסק והמים ומבשלים כ-10 דקות עד שהתבשיל מסמיך.
- כשתפוחי האדמה רכים, מוציאים אותם מהתנור. בעזרת כפית יוצרים סירות מתפוחי האדמה.
- מערבבים את המילוי שהתקרר מעט עם חלמון ביצה וממלאים את תפוחי האדמה.
- מחזירים את תפוחי האדמה הממולאים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות או עד הזהבה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחוצים אותם ל-2 חצאים.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את התבנית ומפזרים מעל מלח ועשבי תיבול.
- מניחים את תפוחי האדמה עם החלק החשוף כלפי מטה. מכניסים לאפייה בתנור למשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת על כיריים עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את התבלינים והבשר. מוסיפים את הרסק והמים ומבשלים כ-10 דקות עד שהתבשיל מסמיך.
- כשתפוחי האדמה רכים, מוציאים אותם מהתנור. בעזרת כפית יוצרים סירות מתפוחי האדמה.
- מערבבים את המילוי שהתקרר מעט עם חלמון ביצה וממלאים את תפוחי האדמה.
- מחזירים את תפוחי האדמה הממולאים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות או עד הזהבה.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (25)
האם מוסיפים לבשר את מלוי תפוחי האדמה שהוצאנו מתפוחי האדמה האפויים…?
לא משתמשים בפנים תפוחי האדמה שהוצאנו. אפשר כמובן להכין עם זה פסטלים/לביבות תפוחי אדמה מעולות.