סירות תפוחי אדמה עם שקשוקה

תודו שלא חשבתם על זה - שילוב של שקשוקה נהדרת ששטה לה בתוך סירות תפוחי אדמה נימוחות. מנה מפתיעה, צמחונית ומשביעה שתשמח כל אוהב ביצים ותפוחי אדמה, וביננו, מי לא?
תודו שלא חשבתם על זה - שילוב של שקשוקה נהדרת ששטה לה בתוך סירות תפוחי אדמה נימוחות. מנה מפתיעה, צמחונית ומשביעה שתשמח כל אוהב ביצים ותפוחי אדמה, וביננו, מי לא?
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    458
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 458.0 קק״ל 1832.0 קק״ל
    פחמימות 60.6 גרם 242.4 גרם
    סוכר 6.4 גרם 25.6 גרם
    שומן 15.3 גרם 61.2 גרם
    נתרן 599.7 מ״ג 2398.6 מ״ג
    חלבון 16.0 גרם 63.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 43.5 מ״ג 174.1 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 117.3 מ״ג 469.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    458
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 458.0 קק״ל 1832.0 קק״ל
    פחמימות 60.6 גרם 242.4 גרם
    סוכר 6.4 גרם 25.6 גרם
    שומן 15.3 גרם 61.2 גרם
    נתרן 599.7 מ״ג 2398.6 מ״ג
    חלבון 16.0 גרם 63.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 43.5 מ״ג 174.1 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 117.3 מ״ג 469.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במיקרו כ-6 דקות. ניתן גם לבשל את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים, אבל לא מדי.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. קוצצים את עלי התרד גס ומבשלים בסיר קטן יחד עם רוטב העגבניות והצ’ילי. מבשלים במשך 5 דקות עד שהתרד מתרכך.

    רוטב עגבניות לשקשוקה של קנור
    מכינים את רוטב העגבניות

  4. מרוקנים בעדינות את פנים תפוחי האדמה ומשאירים שוליים חיצוניים בעובי 1 ס”מ. מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית מבפנים ומבחוץ ואופים במשך 5 דקות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור וממלאים את תפוחי האדמה ברוטב עגבניות עד 3/4 הגובה.

    רוטב עגבניות בסירות תפוחי אדמה
    ממלאים את תפוחי האדמה ברוטב עגבניות

  7. שוברים ביצה בכל אחד מתפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומחזירים לתנור למשך 8-7 דקות.
    סירות תפוחי אדמה עם רוטב עגבניות וביצה
    שוברים ביצה לתוך כל סירה

    סירות תפוחי אדמה שקשוקה
    בתיאבון! צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סירות תפוחי אדמה עם שקשוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    איריס חג׳בי

    איזה רעיון מדהים!!! הכנתי בתבנית עם תפוחי אדמה קטנים- בינוניים וזה יצא כל כך יפה וטעים

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לשמוע! להבא שתפי אותנו בתמונה 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות