סלט אוליבייה של סבתא – מרוסיה באהבה לשנה החדשה

לכבוד ערב השנה החדשה תומר אומנסקי נזכר בילדותו ומכין את הסלט האהוב של סבתו- סלט אוליבייה שהוגש על צלחת מרשימה עם ביצה מגוררת מעל
לכבוד ערב השנה החדשה תומר אומנסקי נזכר בילדותו ומכין את הסלט האהוב של סבתו- סלט אוליבייה שהוגש על צלחת מרשימה עם ביצה מגוררת מעל
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    496
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 495.8 קק״ל 3966.6 קק״ל
    פחמימות 55.6 גרם 444.5 גרם
    שומן 22.9 גרם 182.9 גרם
    נתרן 595.6 מ״ג 4764.8 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 83.7 גרם
    סיבים תזונתיים 7.9 גרם 63.1 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 25.8 גרם
    כולסטרול 11.8 מ״ג 94.6 מ״ג
    סידן 47.3 מ״ג 378.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 225.5 מ״ג 1804.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    496
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 495.8 קק״ל 3966.6 קק״ל
    פחמימות 55.6 גרם 444.5 גרם
    שומן 22.9 גרם 182.9 גרם
    נתרן 595.6 מ״ג 4764.8 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 83.7 גרם
    סיבים תזונתיים 7.9 גרם 63.1 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 25.8 גרם
    כולסטרול 11.8 מ״ג 94.6 מ״ג
    סידן 47.3 מ״ג 378.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 225.5 מ״ג 1804.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט אוליבייה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומעליו מניחים את תפוחי האדמה ששטפנו מראש.
  3. אופים במשך שעה עד לריכוך תפוחי האדמה ומקררים היטב.
  4. חותכים לקוביות את תפוחי האדמה, נתח הפסטרמה, המלפפונים החמוצים והבצלים.
  5. מוסיפים שמן ומיונז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. מניחים את הסלט על גבי עלי חסה, מגרדים מעל ביצה קשה ומגישים עם מגוון ירקות העונה וזיתים שחורים.
סלט אוליבייה 2
מגרדים מעל ביצה קשה ומגישים עם מגוון ירקות העונה וזיתים שחורים
סלט אוליבייה 3
סלט אוליבייה. צילום: תומר אומנסקי

הערות

  • ניתן להוסיף לסלט אפונה ירוקה מקופסת שימורים.
  • ניתן להוסיף לסלט גזר מבושל חתוך לקוביות.
  • מומלץ לשמור את הסלט במקרר עד יומיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט אוליבייה של סבתא – מרוסיה באהבה לשנה החדשה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות