סלט כרוב לבן עם רוטב אסיאתי ב-4 צעדים

סלט כרוב לבן ושומשום ב-4 שלבים פשוטים! אחד המתכונים ששולפים מהשרוול. סלט כרוב עם רוטב אסיאתי נפלא ושומשום קלוי שהולך נפלא לצד כל מנה
סלט כרוב לבן ושומשום ב-4 שלבים פשוטים! אחד המתכונים ששולפים מהשרוול. סלט כרוב עם רוטב אסיאתי נפלא ושומשום קלוי שהולך נפלא לצד כל מנה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 7 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 210.0 קק״ל 2099.9 קק״ל
    פחמימות 9.8 גרם 98.1 גרם
    שומן 16.5 גרם 165.0 גרם
    נתרן 119.6 מ״ג 1195.8 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 42.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 47.6 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 23.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 70.7 מ״ג 707.1 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 20.7 מ״ג
    אשלגן 355.5 מ״ג 3555.3 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 7 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 210.0 קק״ל 2099.9 קק״ל
    פחמימות 9.8 גרם 98.1 גרם
    שומן 16.5 גרם 165.0 גרם
    נתרן 119.6 מ״ג 1195.8 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 42.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 47.6 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 23.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 70.7 מ״ג 707.1 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 20.7 מ״ג
    אשלגן 355.5 מ״ג 3555.3 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור

סלט כרוב לבן הוא סלט מנצח, כי הוא נהדר כשהוא טרי, הוא הולך נהדר עם כל מנה והוא גם בין הסלטים הבודדים שלא חייבים לזרוק, כי הוא יכול להמשיך לשבת עוד קצת במקרר.

סלט כרוב לבן הוא גם סלט קל מאוד להכנה, 10 דקות עבודה והסלט שלכם מוכן להגשה. זה סלט שמתאים לכל עונות השנה, לכל אירוע, לכל ארוחה ויש בו מרכיב אחד בלבד – כרוב (חוץ מהוויניגרט כמובן). סלט כרוב לבן ושומשום עם רוטב אסיאתי, הוא סלט שהגיע אלינו מתאילנד. הוא סלט מרענן, מעט מתוק, מעט חמוץ, מעט מלוח ומאוד, מאוד טעים.

הוא סלט טבעוני, סלט צמחוני, סלט ללא לקטוז, פשוט סלט בריא. כרוב לבן הוא מקור נפלא לסידן וסלט כרוב לבן הוא מקור מצוין לכך.

מומלץ לצנן את הסלט במקרר לפני ההגשה, אבל הוא יהיה טעים מאוד גם ככה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. קולים את השומשום: מפזרים את השומשום על מחבת (יבשה, ללא שמן) ומחממים על להבה קטנה-בינונית תוך כדי הקפצה עד שהשומשום מתחיל להיות זהוב (הזהרו שלא יישרף, זה קורה תוך שניות מהרגע שמתחיל להזהיב). מעבירים מיד מהמחבת החמה לצלחת קרה ומניחים בצד.

    קולים את השומשום. צילום: אפיק גבאי
    קולים את השומשום. צילום: אפיק גבאי

  2. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית (או בצנצנת סגורה) את השמן, החומץ, הסויה והסוכר.

    מכינים את הרוטב. צילום: אפיק גבאי
    מכינים את הרוטב. צילום: אפיק גבאי

  3. קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
  4. מעבירים את הכרוב לקערת הגשה, מוסיפים את השומשום הקלוי, שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.
    קוצצים כרוב. צילום: אפיק גבאי
    קוצצים כרוב לבן. צילום: אפיק גבאי
    מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב. צילום: אפיק גבאי
    מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב. צילום: אפיק גבאי

    סלט כרוב ושומשום. צילום: אפיק גבאי
    סלט כרוב לבן ושומשום. צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט כרוב לבן עם רוטב אסיאתי ב-4 צעדים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    נורית

    אם בטעות שמתי תחליף סוכר סוויטנגו בטעם וניל זה נורא? לזרוק ולהכין חדש ?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא ניסינו, תטעמי, אם טעים אז מעולה ואם לא אז אולי לתבל בשאר התבלינים עוד מכל דבר ולנסות להציל את המנה

    Avatar
    סהר מ.

    ממתי יש במאכל אסייתי, מזרח אסייתי, שמן זית וחומץ יין אדום? זה בסדר לתת מתכון למשהו, אבל לא כל דבר שיש בו סויה, עושה אותו לאסייתי.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי סהר, המתכון הוא אינטרפטציה ישראלית למתכון מזרח אסייתי

    Avatar
    מרים אברהם כהן

    כשאני רוצה להרשים בסלט מיוחד מכינה את הסלט הזה ומוסיפה אגוזים קצוצים גס משדרג וטעים ברמות תמיד מקבלים מחמאות

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, מרים!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות