סלט מרענן לצהריים: סלט סלק, תפוז ואגוזים

יעל טל במתכון לסלט מרענן וקל עם סלק אדום מבושל, תפוזים מרעננים ואגוזים בריאים, סלט שיהיה תוספת נפלאה לכל ארוחה - כל כך בריא, טעים וקל להכנה!
יעל טל במתכון לסלט מרענן וקל עם סלק אדום מבושל, תפוזים מרעננים ואגוזים בריאים, סלט שיהיה תוספת נפלאה לכל ארוחה - כל כך בריא, טעים וקל להכנה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    740
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 739.6 קק״ל 739.6 קק״ל
    פחמימות 82.9 גרם 82.9 גרם
    שומן 42.7 גרם 42.7 גרם
    נתרן 1632.4 מ״ג 1632.4 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 8.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.4 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 5.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 160.7 מ״ג 160.7 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 657.0 מ״ג 657.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    740
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 739.6 קק״ל 739.6 קק״ל
    פחמימות 82.9 גרם 82.9 גרם
    שומן 42.7 גרם 42.7 גרם
    נתרן 1632.4 מ״ג 1632.4 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 8.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.4 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 5.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 160.7 מ״ג 160.7 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 657.0 מ״ג 657.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הסלט: שוטפים היטב את עלי הארוגולה והחסה, מייבשים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מקלפים את התפוז ומפלטים את הפלחים (מוציאים את הפלחים בשלמותם ללא הקרום בזהירות) שומרים את המיץ עד כמה שניתן וסוחטים את שארית התפוז לכוס או קערה נפרדת (נשתמש במיץ הזה לרוטב בהמשך).
  3. חותכים את הסלק המבושל, אחרי קרור, לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות דקות.
  4. מוסיפים לקערת העלים את התפוז והסלק. מוסיפים את האגוזים וגרעיני הרימון.
  5. מכינים את הרוטב: טורפים היטב בקערה (או משקשקים בצנצנת) את מיץ התפוזים, שמן הזית, חומץ היין, החומץ הבלסמי, הדבש, הפלפל השחור והמלח.
  6. לפני ההגשה מוזגים את הרוטב על הסלט. מערבבים היטב ומגישים.

    סלט סלק תפוזים ואגוזים. צילום: שאטרסטוק
    סלט סלק תפוזים ואגוזים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט מרענן לצהריים: סלט סלק, תפוז ואגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    יפית

    לקראת ערב עדות. מחפשת מאכלים ספרדים. האם הסלט הזה הוא ספרדי מובהק באמת? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יפית, זה לא במובהק ספרדי

    Avatar
    בניה

    אחרי שמערבבים יוצא סלט ורוד משגע!!! באמת רעיון טוב לשים סלק ותפוזים יחד

    Avatar
    הילה

    הרוטב מקפיץ את הסלט! פשוט ומעולה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות