סלט עוף ומלפפונים בסגנון אסייתי
סלט עוף ומלפפונים ברוטב סויה, מירין, ג'ינג'ר, צ'ילי חריף ועוד המון דברים טובים. סלט חריף ומרענן שמהווה פתיח מעולה לארוחה האסייתית הבאה שלכם
סלט עוף ומלפפונים ברוטב סויה, מירין, ג'ינג'ר, צ'ילי חריף ועוד המון דברים טובים. סלט חריף ומרענן שמהווה פתיח מעולה לארוחה האסייתית הבאה שלכם
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 184.4 קק״ל 922.1 קק״לפחמימות 7.2 גרם 35.9 גרםשומן 3.2 גרם 16.0 גרםנתרן 714.7 מ״ג 3573.5 מ״גחלבון 30.7 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.4 מ״ג 136.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 197.7 מ״ג 988.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 5 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות184
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 184.4 קק״ל 922.1 קק״לפחמימות 7.2 גרם 35.9 גרםשומן 3.2 גרם 16.0 גרםנתרן 714.7 מ״ג 3573.5 מ״גחלבון 30.7 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.4 מ״ג 136.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 197.7 מ״ג 988.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 184 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
1 1/2 ליטר מים
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
4 מלפפונים בינוניים
רוטב
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
2 כפות חומץ אורז
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף מירין
-
2 בצלי שאלוט קטנים
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 שורש ג’ינג’ר קטן
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מוציאים את העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה, כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.
- מביאים לרתיחה 1.5 ליטר מים, מיץ לימון ומלח בסיר קטן.
- חוצים את חזה העוף לשניים בחיבור שני “כנפי הפרפר”. מניחים בזהירות במים הרותחים ומבשלים על להבה גבוהה ללא כיסוי בדיוק 4 דקות. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר. משאירים את העוף במים עוד 10 דקות.
- מכינים את הסלט: חוצים את המלפפונים לאורכם ובעזרת כפית מגלענים. חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומעבירים לקערה.
- פורסים את העוף לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
- קוצצים דק בצלי שאלוט ואת הג’ינג’ר קוצצים לכמות של 2 כפיות. פורסים פלפל צ’ילי לעיגולים דקים.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מוציאים את העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה, כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.
- מביאים לרתיחה 1.5 ליטר מים, מיץ לימון ומלח בסיר קטן.
- חוצים את חזה העוף לשניים בחיבור שני “כנפי הפרפר”. מניחים בזהירות במים הרותחים ומבשלים על להבה גבוהה ללא כיסוי בדיוק 4 דקות. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר. משאירים את העוף במים עוד 10 דקות.
- מכינים את הסלט: חוצים את המלפפונים לאורכם ובעזרת כפית מגלענים. חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומעבירים לקערה.
- פורסים את העוף לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
- קוצצים דק בצלי שאלוט ואת הג’ינג’ר קוצצים לכמות של 2 כפיות. פורסים פלפל צ’ילי לעיגולים דקים.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הבת שלי אוהבת אוכל אסייתי אכין לה .. ילדה בת 8
כל הכבוד לבת שלך ולך חנה! שתפי אותנו איך יצא