סלט שורשים עם עשבי תיבול, קשיו מסוכר וקריספי אטריות אורז

רחלי קרוט מכינה סלט שורשים קראנצ'י בטירוף! שלל ירקות, אטריות דקות מטוגנות וקשיו מסוכר, מתובל ברוטב אסיאתי מתקתק ועשיר של סויה, שמן שומשום, מירין, וצ'ילי מתוק
רחלי קרוט מכינה סלט שורשים קראנצ'י בטירוף! שלל ירקות, אטריות דקות מטוגנות וקשיו מסוכר, מתובל ברוטב אסיאתי מתקתק ועשיר של סויה, שמן שומשום, מירין, וצ'ילי מתוק
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    697
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 696.7 קק״ל 1393.3 קק״ל
    פחמימות 70.9 גרם 141.7 גרם
    שומן 36.4 גרם 72.9 גרם
    נתרן 714.2 מ״ג 1428.3 מ״ג
    חלבון 16.5 גרם 33.0 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 23.4 גרם
    שומן רווי 5.8 גרם 11.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 165.3 מ״ג 330.6 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 1164.4 מ״ג 2328.9 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    697
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 696.7 קק״ל 1393.3 קק״ל
    פחמימות 70.9 גרם 141.7 גרם
    שומן 36.4 גרם 72.9 גרם
    נתרן 714.2 מ״ג 1428.3 מ״ג
    חלבון 16.5 גרם 33.0 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 23.4 גרם
    שומן רווי 5.8 גרם 11.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 165.3 מ״ג 330.6 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 1164.4 מ״ג 2328.9 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. קולפים את הגזר והסלק לג’וליינים בעזרת קולפן ג’וליינים או יוצרים פרוסות דקות בעזרת קולפן רגיל ומניחים אותן אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות.
  2. חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד. כמה שיותר דק יותר כיף בפה.
  3. קוצצים גס את הכוסברה והעירית ופורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
  4. קוצצים גס את הקשיו או הבוטנים.
  5. מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הסלט. בשלב הזה אפשר לשמור במקרר עד להגשה (משעה ועד 6 שעות אבל לא יותר).

    מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הסלט. צילום: רחלי קרוט
    מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הסלט. צילום: רחלי קרוט

  6. מכינים את הרוטב: קוצצים דק דק את השום, הצ’ילי והג’ינג’ר. אבל ממש דק. מערבבים את כל מצרכי הרוטב היטב.
  7. בסיר בינוני שמים שמן בגובה 10 ס”מ ומביאים לרתיחה.
  8. שוברים את האטריות כדי שלא תהיינה ארוכות מדי ומטגנים בשמן במשך 30 שניות. ברגע שהאטריות לבנות וצפות למעלה הן מוכנות. ואיך יודעים שהשמן מוכן לקבלת האטריות? זורקים פנימה פיסה קטנה של אטרייה ואם היא מתנפחת ומלבינה תוך כמה שניות בודדות השמן מספיק חם ומוכן.
  9. מעבירים את האטריות לצלחת עם נייר אפייה, מפזרים מלח ושומרים בצד. בשלב הזה אפשר לשמור את האטריות בשקית סגורה עד 6 שעות.
  10. מרכיבים ומגישים: מערבבים את מצרכי הסלט, מזלפים מהרוטב ומערבבים. מעטרים בגבעה ענקית של אטריות אורז מטוגנות ומתענגים.
    מערבבים את מצרכי הסלט. צילום: רחלי קרוט
    מערבבים את מצרכי הסלט. צילום: רחלי קרוט
    מעטרים בגבעה ענקית של אטריות אורז מטוגנות ומגישים. צילום: רחלי קרוט
    מעטרים בגבעה ענקית של אטריות אורז מטוגנות ומגישים. צילום: רחלי קרוט

     

מהר לפני שיגמר!

עוד מתכונים מנצחים של רחלי קרוט מחכים לכם בספר המושלם “מתכון מנצח”

לחצו עכשיו לקבלת 50% הנחה רק בשבילכם!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט שורשים עם עשבי תיבול, קשיו מסוכר וקריספי אטריות אורז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות