סלקים ממולאים בבורגול או קינואה עם מלא ירוקים ורכז רימונים

ים שמיר חוזרת לשגרה אחרי פסח עם מתכון שיקל לכם על הבטן אחרי כל המצות, מתכון קל להכנה ובריא לסלקים ממולאים בבורגול/ קינואה עם מלא ירוקים ורכז רימונים מושלם
ים שמיר חוזרת לשגרה אחרי פסח עם מתכון שיקל לכם על הבטן אחרי כל המצות, מתכון קל להכנה ובריא לסלקים ממולאים בבורגול/ קינואה עם מלא ירוקים ורכז רימונים מושלם
  • ים שמיר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    483
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 482.7 קק״ל 3378.7 קק״ל
    פחמימות 27.1 גרם 189.6 גרם
    שומן 38.7 גרם 270.9 גרם
    נתרן 461.0 מ״ג 3227.1 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 37.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 46.5 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 37.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 50.2 מ״ג 351.2 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 536.7 מ״ג 3757.2 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    483
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 482.7 קק״ל 3378.7 קק״ל
    פחמימות 27.1 גרם 189.6 גרם
    שומן 38.7 גרם 270.9 גרם
    נתרן 461.0 מ״ג 3227.1 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 37.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 46.5 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 37.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 50.2 מ״ג 351.2 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 536.7 מ״ג 3757.2 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור

פסח נגמר ומתחילים לחזור לשגרה ולפתוח את ארונות החמץ. התגעגעתם? נראלי שגם הוא אליכם.
אחרי תקופה כזו של מלא מצות, נפיחות בבטן ותחושת כבדות החזרה לשגרה לא תמיד “קלילה” כמו שתככנו. במיוחד אחרי שבוע כזה רווי בארוחות בואו ננסה להקל על הבטן שלנו ולהכין ארוחות שיעזרו לנו ולעיכול שלנו.

יש המון הרגלים ומנהגים שעוברים איתנו מדורי דורות, כאלה שאנחנו אפילו לא שמים לב אליהם או נותנים להם חשיבות. מנהגים חכמים, נכונים, שלא סתם ממשיכים ללוות אותנו שנים אחרי.
סתם לדוגמה – קפה שחור עם הל: הידעתם שקפה לבדו יכול לגרום לחומציות יתר בקיבה ומכאן לכיבים (סוג של פצע בגלל עלייה בחומציות) ושההל בין היתר, תפקידו הוא להגן על ריריות הקיבה מחמיצותו של הקפה ולכן השילוב שלו בקפה הוא חכם מאוד ולא סתם נטמע וממשיך ללוות אותנו. כאלה כמו הקפה וההל יש עוד מלא, פשוט אף פעם נתנו להם מספיק תשומת לב.

אז איך כל זה קשור לזה שנגמר פסח?
ובכן, בפסח נהוג לאכול מצות וכמה שיותר – מצה, קמח מצה, קניידלך, גפילטע, מצהבריי וכ’ו… אני לא צריכה לספר לכם. לכן, חלקנו מסיימים את תקופת החג עם נפיחות בבטן ועצירות.

שמתם לב שאת הקניידלך אוכלים במרק עם המון מים? ואת הגפילטע פיש אוכלים עם חזרת שיש בה המוןןן סלק? אוו, אז סלק, זה מה שרציתי להגיע אליו.
הסלק הוא פתרון מצוין בשבילנו בחג הפסח ואחריו. הסלק חוץ מהיותו סופר פוד, שומר על פעילות מעיים תקינה ושילוב שלו בכל מיני מאכלי חג היא קלה ונחוצה ביותר. לא סתם מקומו בשולחן החג הוא דיי קבוע ובוורסיות שונות.

אז עוד קצת על הסלק: מעבר לזה שהסלק יחסוך מאיתנו את תחושבת הכבדות בעיכול ואת העצירות הוא ישרת אותנו בעוד רבדים. הסלק מכיל חומרים ששומרים על פעילות הלב, לחץ דם והריריות.
בנוסף, יש בסלק ברזל מהצומח שקל מאוד לספיגה ותתפלאו לגלות שהוא גם יישפר את ביצועי הריצה שלכם אם תאכלו אותו חצי שעה, שעה לפני. בנוסף, חשוב מאוד לאכול סלק ליד פסטרמות, בשרים או דגים מעושנים שכן לסלק יש פעילות שמפחיתה את נזק הנטריטים שבהם.

יש כאלה שירימו גבה על תכולת הסוכר שבסלק, אז יש לי הצעת ייעול! אכלו את הסלק טרי ולא מבושל.
ספיגת הסוכר של הסלק הטרי זמינה פחות משום שהוא יותר קשה לפירוק. לכן, הסוכר ייספג לאט יותר, ולא ייגרום לעלייה חדה של רמות סוכר בדם.

אז נחזור רגע לפסח, הפסח הזה, היה אחר, מצומצם, אולי קצת פחות משפחתי וחברתי אבל גם בלתי נשכח.
ועכשיו כשהוא מאחורינו, עשו לכם סדר גם בתזונה, תכינו לכם את המאכלים שאתם הכי אוהבים ו”תבריאו” אותם מעט כדי שתרגישו יותר טוב עם עצמכם. גם ככה כל מה שעושים בבידוד הזה זה לאכול.
תעשו לכם סלט או ממרח סלק, או סלק ממולא טעים ועשיר בירקות (מתכון בהמשך).
ואם לא הספקתם, תשתו איזה שייק סגול מפנק על הבוקר וכבר תרגישו בהבדל.

שתהיה לכם חזרה קלילה לשגרה,

ים שמיר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר כסף (אחד אחד) ואופים בתנור למשך שעה בערך עד שנועצים סכין והסלק רך.
  2. מורידים את נייר הכסף ומקלפים את סלקים - ניתן לקצר את כל התהליך הזה ולקנות סלקים מוכנים וקלופים בוואקום.
  3. שמים 2 כוסות בורגול בקערה ומכסים במים רותחים (בין 4-5 כוסות). במידה ובחרתם בקינואה בשלו אותה בסיר כמו אורז.
  4. בקערה בצד - קוצצים דק דק את כל עשבי התיבול ומכניסים את הפיסטוקים, קוצצים לקובית את המשמשים ומכניסים פנימה.
  5. מערבבים את כל הרטובים בעקרה נפרדת - סילאן, רכז רימונים, שמן זית, חומץ בלסמי, לימון, מלח, פלפל ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. לאחר 20 דק’ פותחים את הבורגול ובודקים אם הוא מוכן, אם לא מוסיפים עוד קצת מים חמים ומחכים, אם כן מסננים את המים שנשארו ומערבבים עם הרוטב שיצרנו בקערה נפרדת.
  7. בנתיים, עד שהברוגול (או הקינואה) המעוררבים עם הרוטב מתקררים, מוציאים עם כף את בשר הסלק ויוצרים כמו קערות.
  8. מאחדים את הכל ביחד וממלאים כל סלק בתערובת שהכנו.
  9. מסדרים יפה יפה על נייר אפייה - בוזקים מעל הסלקים עוד טיפה רכז רימונים מלמעלה ומכניסים לתנור על 180 מעלות ל 20 דק’.
  10. ניתן להגיש עם יוגורט בצד.סלקים ממולאים בבורגול/ קינואה עם מלא ירוקים ורכז רימונים. צילום: ים שמיר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלקים ממולאים בבורגול או קינואה עם מלא ירוקים ורכז רימונים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות