-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1021.2 קק״ל 1021.2 קק״לפחמימות 646.3 גרם 646.3 גרםשומן 620.0 גרם 620.0 גרםנתרן 7346.5 מ״ג 7346.5 מ״גחלבון 605.3 גרם 605.3 גרםסיבים תזונתיים 594.1 גרם 594.1 גרםשומן רווי 594.1 גרם 594.1 גרםכולסטרול 593.6 מ״ג 593.6 מ״גסידן 631.8 מ״ג 631.8 מ״גברזל 594.5 מ״ג 594.5 מ״גאשלגן 879.9 מ״ג 879.9 מ״גאבץ 594.1 מ״ג 594.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1021
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1021.2 קק״ל 1021.2 קק״לפחמימות 646.3 גרם 646.3 גרםשומן 620.0 גרם 620.0 גרםנתרן 7346.5 מ״ג 7346.5 מ״גחלבון 605.3 גרם 605.3 גרםסיבים תזונתיים 594.1 גרם 594.1 גרםשומן רווי 594.1 גרם 594.1 גרםכולסטרול 593.6 מ״ג 593.6 מ״גסידן 631.8 מ״ג 631.8 מ״גברזל 594.5 מ״ג 594.5 מ״גאשלגן 879.9 מ״ג 879.9 מ״גאבץ 594.1 מ״ג 594.1 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1021 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
סושי
-
1 חבילה אצות נורימזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1 בטטה
-
1 אבוקדו
-
1 חבילה טופו משי נוקשהאו פילה סלמון
-
או כרוב סגול
הגשה
-
1/4 כוס רוטב סויהמזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק
-
2 כפות מיריןמזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1 כפית סוכר לבן
-
2 ס"מ, קלוף
-
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב, תחת מים זורמים בתוך מסננת, במשך כמה דקות ומסננים מנוזלים.
- מעבירים את האורז לסיר בינוני ומוסיפים את המים וכפית מלח.
- מביאים את המים עם האורז לרתיחה קלה, סוגרים עם מכסה לגמרי ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 17-20 דקות או עד שהאורז רך.
- משאירים את הסיר סגור, כשהלהבה כבויה, עוד 10 דקות.
- בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה עדינה רק עד שהסוכר נמס. מצננים מעט.
- פותחים את הסיר, מזלפים מעל את התחמיץ ומערבבים ממש בעדינות עם כף עץ או מזלג. המטרה היא לא לפגוע בגרגירי האורז אלא לעטוף אותם בתחמיץ. אפשר לעשות את זה גם בתוך קערה גדולה ורחבה. מצננים.
- מחליטים איזה תוספות רוצים: ירקות קשים כמו בטטה ופלפלים אפשר לצרוב על מחבת או בתנור וירקות חיים משתמשים בהם כמו שהם, רק חשוב ממש לחתוך אותם דק כדי שיהיה ביס כיפי.
- אם רוצים להכניס טופו אפשר להשרות אותו בקצת סויה ורוטב צ’ילי ולצלות על מחבת עד הזהבה.
- כנ”ל לגבי פרוסות סלמון שאפשר לצלות על מחבת או להכניס כשהוא נא.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הצ’ילי והג’ינג’ר דק דק ומעבירים לקערה. מוסיפים סויה, מירין, שמן שומשום, סוכר ומיץ לימון ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים אצת סושי כשהשפיץ צמוד אליכם ובאמצע שמים ריבוע של אורז בגובה 1 ס”מ.
- מניחים מעל את כל התוספות שאתם אוהבים, מטופו ובטטה ועד אבוקדו וכרוב, ומכסים בעוד ריבוע של אורז.
- סוגרים את הקצוות (השפיצים) של האצה כלפי פנים, עוטפים בניילון נצמד את כל הריבוע שנוצר ושומרים במקרר עד להגשה.
- כשרוצים להגיש חותכים לחצי ומגישים עם הרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב, תחת מים זורמים בתוך מסננת, במשך כמה דקות ומסננים מנוזלים.
- מעבירים את האורז לסיר בינוני ומוסיפים את המים וכפית מלח.
- מביאים את המים עם האורז לרתיחה קלה, סוגרים עם מכסה לגמרי ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 17-20 דקות או עד שהאורז רך.
- משאירים את הסיר סגור, כשהלהבה כבויה, עוד 10 דקות.
- בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה עדינה רק עד שהסוכר נמס. מצננים מעט.
- פותחים את הסיר, מזלפים מעל את התחמיץ ומערבבים ממש בעדינות עם כף עץ או מזלג. המטרה היא לא לפגוע בגרגירי האורז אלא לעטוף אותם בתחמיץ. אפשר לעשות את זה גם בתוך קערה גדולה ורחבה. מצננים.
- מחליטים איזה תוספות רוצים: ירקות קשים כמו בטטה ופלפלים אפשר לצרוב על מחבת או בתנור וירקות חיים משתמשים בהם כמו שהם, רק חשוב ממש לחתוך אותם דק כדי שיהיה ביס כיפי.
- אם רוצים להכניס טופו אפשר להשרות אותו בקצת סויה ורוטב צ’ילי ולצלות על מחבת עד הזהבה.
- כנ”ל לגבי פרוסות סלמון שאפשר לצלות על מחבת או להכניס כשהוא נא.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הצ’ילי והג’ינג’ר דק דק ומעבירים לקערה. מוסיפים סויה, מירין, שמן שומשום, סוכר ומיץ לימון ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים אצת סושי כשהשפיץ צמוד אליכם ובאמצע שמים ריבוע של אורז בגובה 1 ס”מ.
- מניחים מעל את כל התוספות שאתם אוהבים, מטופו ובטטה ועד אבוקדו וכרוב, ומכסים בעוד ריבוע של אורז.
- סוגרים את הקצוות (השפיצים) של האצה כלפי פנים, עוטפים בניילון נצמד את כל הריבוע שנוצר ושומרים במקרר עד להגשה.
- כשרוצים להגיש חותכים לחצי ומגישים עם הרוטב.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן