סנדביץ’ סושי עם רוטב אסיאתי

ארוחת צהריים צמחונית וקלה להכנה: סנדביץ' סושי מאצות נורי במילוי של אורז עגול, בטטה, עלי תרד וטופו שטובלים ברוטב אסיאתי משגע
ארוחת צהריים צמחונית וקלה להכנה: סנדביץ' סושי מאצות נורי במילוי של אורז עגול, בטטה, עלי תרד וטופו שטובלים ברוטב אסיאתי משגע
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1021
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1021.2 קק״ל 1021.2 קק״ל
    פחמימות 646.3 גרם 646.3 גרם
    שומן 620.0 גרם 620.0 גרם
    נתרן 7346.5 מ״ג 7346.5 מ״ג
    חלבון 605.3 גרם 605.3 גרם
    סיבים תזונתיים 594.1 גרם 594.1 גרם
    שומן רווי 594.1 גרם 594.1 גרם
    כולסטרול 593.6 מ״ג 593.6 מ״ג
    סידן 631.8 מ״ג 631.8 מ״ג
    ברזל 594.5 מ״ג 594.5 מ״ג
    אשלגן 879.9 מ״ג 879.9 מ״ג
    אבץ 594.1 מ״ג 594.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1021
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1021.2 קק״ל 1021.2 קק״ל
    פחמימות 646.3 גרם 646.3 גרם
    שומן 620.0 גרם 620.0 גרם
    נתרן 7346.5 מ״ג 7346.5 מ״ג
    חלבון 605.3 גרם 605.3 גרם
    סיבים תזונתיים 594.1 גרם 594.1 גרם
    שומן רווי 594.1 גרם 594.1 גרם
    כולסטרול 593.6 מ״ג 593.6 מ״ג
    סידן 631.8 מ״ג 631.8 מ״ג
    ברזל 594.5 מ״ג 594.5 מ״ג
    אשלגן 879.9 מ״ג 879.9 מ״ג
    אבץ 594.1 מ״ג 594.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

סושי

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב, תחת מים זורמים בתוך מסננת, במשך כמה דקות ומסננים מנוזלים.
  2. מעבירים את האורז לסיר בינוני ומוסיפים את המים וכפית מלח.
  3. מביאים את המים עם האורז לרתיחה קלה, סוגרים עם מכסה לגמרי ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 17-20 דקות או עד שהאורז רך.
  4. משאירים את הסיר סגור, כשהלהבה כבויה, עוד 10 דקות.
  5. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה עדינה רק עד שהסוכר נמס. מצננים מעט.
  6. פותחים את הסיר, מזלפים מעל את התחמיץ ומערבבים ממש בעדינות עם כף עץ או מזלג. המטרה היא לא לפגוע בגרגירי האורז אלא לעטוף אותם בתחמיץ. אפשר לעשות את זה גם בתוך קערה גדולה ורחבה. מצננים.
  7. מחליטים איזה תוספות רוצים: ירקות קשים כמו בטטה ופלפלים אפשר לצרוב על מחבת או בתנור וירקות חיים משתמשים בהם כמו שהם, רק חשוב ממש לחתוך אותם דק כדי שיהיה ביס כיפי.
  8. אם רוצים להכניס טופו אפשר להשרות אותו בקצת סויה ורוטב צ’ילי ולצלות על מחבת עד הזהבה.
  9. כנ”ל לגבי פרוסות סלמון שאפשר לצלות על מחבת או להכניס כשהוא נא.
  10. מכינים את הרוטב: קוצצים את הצ’ילי והג’ינג’ר דק דק ומעבירים לקערה. מוסיפים סויה, מירין, שמן שומשום, סוכר ומיץ לימון ומערבבים.
  11. מרכיבים את המנה: מניחים אצת סושי כשהשפיץ צמוד אליכם ובאמצע שמים ריבוע של אורז בגובה 1 ס”מ.

    שמים אורז על האצה
    מניחים אצת סושי ובאמצע שמים ריבוע של אורז. צילום: טל סיון צפורין

  12. מניחים מעל את כל התוספות שאתם אוהבים, מטופו ובטטה ועד אבוקדו וכרוב, ומכסים בעוד ריבוע של אורז.
    מוסיפים בטטה
    מוסיפים פרוסות בטטה. צילום: טל סיון צפורין
    מוסיפים עלי תרד
    מוסיפים עלי תרד צילום: טל סיון צפורין
    מוסיפים טופו
    מוסיפים טופו. צילום: טל סיון צפורין

    שכבה שנייה אורז
    מכסים בריבוע של אורז. צילום: טל סיון צפורין

  13. סוגרים את הקצוות (השפיצים) של האצה כלפי פנים, עוטפים בניילון נצמד את כל הריבוע שנוצר ושומרים במקרר עד להגשה.

    סוגרים צורת מעטפה
    סוגרים את האצה בצורת מעטפה. צילום: טל סיון צפורין

  14. כשרוצים להגיש חותכים לחצי ומגישים עם הרוטב.

    סנדביץ סושי עם המוצר ראשי
    סנדביץ’ סושי. צילום: טל סיון צפורין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סנדביץ’ סושי עם רוטב אסיאתי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות