העוגה הכי קלה עם שדרוגים וואווו!!! עוגת שוקולד לבן ופטל
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 719.7 קק״ל 5757.4 קק״לפחמימות 105.5 גרם 843.7 גרםשומן 36.4 גרם 291.3 גרםנתרן 222.3 מ״ג 1778.0 מ״גחלבון 11.2 גרם 89.4 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.9 גרםשומן רווי 20.7 גרם 165.3 גרםכולסטרול 171.5 מ״ג 1371.9 מ״גסידן 117.7 מ״ג 941.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 179.1 מ״ג 1433.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות720
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 719.7 קק״ל 5757.4 קק״לפחמימות 105.5 גרם 843.7 גרםשומן 36.4 גרם 291.3 גרםנתרן 222.3 מ״ג 1778.0 מ״גחלבון 11.2 גרם 89.4 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.9 גרםשומן רווי 20.7 גרם 165.3 גרםכולסטרול 171.5 מ״ג 1371.9 מ״גסידן 117.7 מ״ג 941.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 179.1 מ״ג 1433.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.7 מ״גסגור
אני תמיד אוהב שיש לי מצרכים במקרר להכנת עוגה פשוטה למקרה שאורחים קופצים, או סתם כי אני חובב מתוק ורוצה שיהיה לי משהו לנשנש. אז מה יותר טוב מעוגה בחושה מתקתקה עם שוקולד לבן בשילוב פטל חמצמץ?
במתכון הזה השתמשתי בפטל קפוא, כי למי יש תקציב עכשיו לקנות פטל טרי. באפייה אין לזה הרבה משמעות. מה שכן, אני לא ממליץ לקשט עם פטל קפוא, אחרי שהוא מפשיר הוא מפריש נוזלים ונראה פשוט עייף. כך או כך, אני מבטיח לכם תוצאה טעימה.
אפשר להכין את העוגה גם עם תערובת פירות יער קפואים או אוכמניות. פשוט להחליף אחד לאחד במתכון.
כמו ברוב המתכונים שלי לעוגות בחושות על בסיס חמאה, המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. למה? כי אם תוסיפו ביצים קרות לתערובת חמאה רכה, תקבלו משהו שנראה כמו קוטג׳ מקולקל. לכן, אני תמיד מוציא את כל המצרכים לפני ההכנה מהמקרר ונותן להם להתחמם מעט (ובימי הקיץ זה לא לוקח הרבה זמן).
השתמשתי לשם שינוי בתבנית קוגלהוף, רציתי משהו שיראה קצת שונה ושיהיה לעוגה גובה. במידה ואתם לא משתמשים בתבנית סיליקון (כמוני), יש לשמן ולקמח את התבנית היטב. כמו כן, יש לחכות בסבלנות שהעוגה תתקרר בכדי שתוכלו לחלץ אותה בבטחה.
את הציפוי מוסיפים אחרי שהעוגה ממש התקררה במקרר. אחרת הוא פשוט יישפך לכם למטה. הגנאש לא צריך להיות חם, אבל עדיין צריך להיות נוזלי.
היות ושוקולד לבן לא באמת לבן, אלא צהוב, חיזקתי את הצבע של הפטל עם טיפה של צבע מאכל ורוד בכדי שיקבל צבע יפה. זה ממש לא הכרחי למי שלא חובב צבעי מאכל.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 720 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה בתבנית קוגלהוף
-
175 גרם חמאה רכה3/4 כוס
-
300 גרם סוכר לבןכוס וחצי
-
325 גרם קמח לבןשתי כוסות ועוד שליש
-
10 גרם אבקת אפייהשתיים וחצי כפיות
-
1 קורט מלח דק
-
3 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
200 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%גביע אחד
-
100 מ"ל חלב 3%
-
6 גרם תמצית ונילכפית אחת
-
80 גרם שוקולד לבןקצוץ, חצי כוס
-
100 גרם פטל קפואכוס אחת
ציפוי
-
20 גרם פטל קפואשמים פטל ברבע כוס ומשלימים עם השמנת
-
40 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
140 גרם שוקולד לבן3/4 כוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים (אפשר בעזרת ספריי שמן) תבנית קוגלהוף ומקמחים היטב.
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. בקערה נוספת, טורפים את הביצים, השמנת החמוצה, החלב ותמצית הוניל ביחד.
- מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים 1/3 מהתערובת היבשה ולאחר מכן ½ מהתערבות הרטובה. ממשיכים כך כאשר מסיימים עם התערבות היבשה.
- מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ לתערובת ומערבבים עד לאיחוד.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוציאים את הקערה. בעזרת לקקן עוברים על דפנות הקערה ומוודאים שהכל התאחד כראוי.
- מערבבים את הפטל עם כף קמח ומוסיפים אותו לתערובת העוגה. מערבבים באופן ידני.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כשעה ורבע או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש ונקי מפירורים.
- בינתיים מכינים את הגנאש לציפוי: בקערה חסינה לחום שמים את הפטל והשמנת המתוקה. מחממים במיקרוגל עד לסף רתיחה.
- מוסיפים את השוקולד לתערובת החמה ונותנים לו להתרכך מעט.
- בעזרת בלנדר מוט מאחדים את התערובת - במידה והשוקולד לא נמס לגמרי, ניתן להכניס למיקרוגל לכמה שניות ושומרים בצד עד שהעוגה תהיה מוכנה.
- לאחר סיום האפייה, נותנים לעוגה להצטנן בתוך התבנית. כאשר היא התקררה, מחלצים את העוגה בזהירות ומעבירים למקרר של שעה לפחות.
- כשהעוגה קרה לגמרי, מחממים מעט מהגנאש כך שיהיה חמים ויציב. יוצקים מעל העוגה ומקשטים עם פטל (לא חובה).
- יש לשמור את העוגה בקירור עד להגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים (אפשר בעזרת ספריי שמן) תבנית קוגלהוף ומקמחים היטב.
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. בקערה נוספת, טורפים את הביצים, השמנת החמוצה, החלב ותמצית הוניל ביחד.
- מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים 1/3 מהתערובת היבשה ולאחר מכן ½ מהתערבות הרטובה. ממשיכים כך כאשר מסיימים עם התערבות היבשה.
- מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ לתערובת ומערבבים עד לאיחוד.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוציאים את הקערה. בעזרת לקקן עוברים על דפנות הקערה ומוודאים שהכל התאחד כראוי.
- מערבבים את הפטל עם כף קמח ומוסיפים אותו לתערובת העוגה. מערבבים באופן ידני.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כשעה ורבע או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש ונקי מפירורים.
- בינתיים מכינים את הגנאש לציפוי: בקערה חסינה לחום שמים את הפטל והשמנת המתוקה. מחממים במיקרוגל עד לסף רתיחה.
- מוסיפים את השוקולד לתערובת החמה ונותנים לו להתרכך מעט.
- בעזרת בלנדר מוט מאחדים את התערובת - במידה והשוקולד לא נמס לגמרי, ניתן להכניס למיקרוגל לכמה שניות ושומרים בצד עד שהעוגה תהיה מוכנה.
- לאחר סיום האפייה, נותנים לעוגה להצטנן בתוך התבנית. כאשר היא התקררה, מחלצים את העוגה בזהירות ומעבירים למקרר של שעה לפחות.
- כשהעוגה קרה לגמרי, מחממים מעט מהגנאש כך שיהיה חמים ויציב. יוצקים מעל העוגה ומקשטים עם פטל (לא חובה).
- יש לשמור את העוגה בקירור עד להגשה.