עוגה שהיא חגיגה: עוגת גבינה עם פירות יבשים ואגוזים

אין סיבה לוותר על עוגות גבינה בפסח. הנה מתכון מעולה לעוגת גבינה עשירה במרקמים עם שכבת קצפת קטיפתית שעוטפת את הכל
אין סיבה לוותר על עוגות גבינה בפסח. הנה מתכון מעולה לעוגת גבינה עשירה במרקמים עם שכבת קצפת קטיפתית שעוטפת את הכל
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2492
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2492.0 קק״ל 2492.0 קק״ל
    פחמימות 277.9 גרם 277.9 גרם
    שומן 138.0 גרם 138.0 גרם
    נתרן 813.0 מ״ג 813.0 מ״ג
    חלבון 45.7 גרם 45.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 1.2 גרם
    שומן רווי 67.3 גרם 67.3 גרם
    כולסטרול 1183.1 מ״ג 1183.1 מ״ג
    סידן 176.9 מ״ג 176.9 מ״ג
    ברזל 4.1 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 460.8 מ״ג 460.8 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2492
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2492.0 קק״ל 2492.0 קק״ל
    פחמימות 277.9 גרם 277.9 גרם
    שומן 138.0 גרם 138.0 גרם
    נתרן 813.0 מ״ג 813.0 מ״ג
    חלבון 45.7 גרם 45.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 1.2 גרם
    שומן רווי 67.3 גרם 67.3 גרם
    כולסטרול 1183.1 מ״ג 1183.1 מ״ג
    סידן 176.9 מ״ג 176.9 מ״ג
    ברזל 4.1 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 460.8 מ״ג 460.8 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


שכבת פירות יבשים


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים מעט את תבנית האפייה.
  2. מכינים את העוגה: מערבבים בקערה את החלמונים, 3/4 כוס סוכר בלבד, האינסטנט פודינג, הגבינה הלבנה, הקורנפלור והשמנת החמוצה.

    עוגת גבינה פירות יבשים (צילום: שניר גואטה)
    עוגת גבינה פירות יבשים (צילום: דרור עינב)

  3. מקציפים במיקסר את החלבונים עם חצי כוס סוכר במהירות גבוהה עד ליצירת קצף אחיד וחזק.
  4. מערבבים בעדינות בין הקצף לתערובת החלמונים שבקערה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לעשר דקות. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 17 דקות (העוגה מוכנה כשמכניסים שיפוד במרכז העוגה והוא יוצא יבש). מצננים את העוגה.
  6. מכינים את שכבת הפירות היבשים: מערבבים היטב את התמרים והאגוזים ומפזרים בעדינות על העוגה האפוייה.

    עוגת גבינה פירות יבשים (צילום: שניר גואטה)
    עוגת גבינה פירות יבשים (צילום: דרור עינב)

  7. מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר (לחצן תוכנית אוטומטית) את השמנת המתוקה עם הסוכר.
  8. מורחים את הקצפת מעל שכבת הפירות היבשים. מכניסים למקרר לייצוב ומגישים.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה שהיא חגיגה: עוגת גבינה עם פירות יבשים ואגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות