עוגיות בצק פריך של סבתא ננה, ביס של געגוע
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.8 קק״ל 8179.3 קק״לפחמימות 14.8 גרם 1038.1 גרםשומן 7.6 גרם 533.6 גרםנתרן 0.9 מ״ג 62.7 מ״גחלבון 1.6 גרם 109.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 27.9 גרםשומן רווי 3.8 גרם 265.5 גרםכולסטרול 19.9 מ״ג 1396.3 מ״גסידן 5.6 מ״ג 393.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 21.3 מ״ג 1492.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות117
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.8 קק״ל 8179.3 קק״לפחמימות 14.8 גרם 1038.1 גרםשומן 7.6 גרם 533.6 גרםנתרן 0.9 מ״ג 62.7 מ״גחלבון 1.6 גרם 109.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 27.9 גרםשומן רווי 3.8 גרם 265.5 גרםכולסטרול 19.9 מ״ג 1396.3 מ״גסידן 5.6 מ״ג 393.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 21.3 מ״ג 1492.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 12.7 מ״גסגור
עוגיות שתמיד מזכירות לי את ננה – סבתא רחל. לפני חג פורים סבתא הייתה אופה על הפתיליה.
הבצק שהכינה היה דק דק, בו מילאה בוטנים טחונים (אותם טחנה במכתש ועלי) עם סוכר והל, ומגלגלת את הבצק לסיגר.
את העוגיות הייתה מניחה על מגש עגול שטוח, שמה את המגש על הפתיליה ומחכה שיזהיב מלמטה.
לעוגיות האלה קוראים בשפה הפרסית שלנו (אנחנו פרסים בחריינים) קראפיץ’, איזה שם יפה לעוגייה♥
עשיתי מחווה לעוגייה של ננה, קראפיץ’ במילוי של אגוזי מלך.
תכינו ותמלאו את הקופסאות בעוגיות מענגות. מתקבלת כמות של כ 70 יחידות.
תדעו – אפשר להכין את העוגיות גם פרווה, הפרטים במתכון למטה.
אתמול העלתי לסטורי (באינסטגרם) סרטונים של הכנת העוגיות, מאז האייפון שלי לא מפסיק לתקתק, כולם מבקשים את המתכון.
הייתי חייבת להתיישב ולכתוב לכם!!! סופ”ש מקסים.
אוהבת אתכם♥
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 117 | כמות מנות 70 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
5 כוסות קמח לבן
-
400 גרם חמאה רכה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית
-
2 חלמונים L
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לקערת המיקסר עם וו גיטרה מנפים את את הקמח.
- מוסיפים את קוביות החמאה הרכות והחלמונים.
- תוך כדי פעולה איטית של המיקסר מוסיפים לאט את השמנת המתוקה, מערבלים כמה דקות, עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש, אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים מעט.
- מגלגלים לגליל וחותכים ל-8 חלקים שווים.
- עוטפים כל חלק בניילון נצמד ושומרים בקירור לכמה שעות או ללילה שלם.
- מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון את האגוזים, סוכר, סוכר וניל עד אשר האגוזים נהפכים לפירורים ממש קטנים כמו משחה.
- מעבירים את תערובת האגוזים לקערה נקייה, מוסיפים חלבונים ומערבבים היטב. יתקבל מרקם דמוי קרם.
- מעבירים את התערובת לקירור.
- מרכיבים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר כמה דקות לפני הרידוד.
- מרדדים כל עלה לעיגול, בעזרת גלגלת משוננת או חלקה חותכים ל-8 משולשים שווים.
- יוצרים מהקרם אגוזים גלילים דקים ומניחים אותם בבסיס כל המשולש.
- מגלגלים מהבסיס ועד לקודקוד, בדומה לגלגול של קרואסון.
- מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפייה.
- אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
- מוציאים ומצננים היטב. לאחר שהעוגיות הצטננו אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבועיים, וכדאי שתהיה לכם צנצנת עוגיות מושלמת שתשמור לכם על העוגיות טריות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לקערת המיקסר עם וו גיטרה מנפים את את הקמח.
- מוסיפים את קוביות החמאה הרכות והחלמונים.
- תוך כדי פעולה איטית של המיקסר מוסיפים לאט את השמנת המתוקה, מערבלים כמה דקות, עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש, אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים מעט.
- מגלגלים לגליל וחותכים ל-8 חלקים שווים.
- עוטפים כל חלק בניילון נצמד ושומרים בקירור לכמה שעות או ללילה שלם.
- מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון את האגוזים, סוכר, סוכר וניל עד אשר האגוזים נהפכים לפירורים ממש קטנים כמו משחה.
- מעבירים את תערובת האגוזים לקערה נקייה, מוסיפים חלבונים ומערבבים היטב. יתקבל מרקם דמוי קרם.
- מעבירים את התערובת לקירור.
- מרכיבים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר כמה דקות לפני הרידוד.
- מרדדים כל עלה לעיגול, בעזרת גלגלת משוננת או חלקה חותכים ל-8 משולשים שווים.
- יוצרים מהקרם אגוזים גלילים דקים ומניחים אותם בבסיס כל המשולש.
- מגלגלים מהבסיס ועד לקודקוד, בדומה לגלגול של קרואסון.
- מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפייה.
- אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
- מוציאים ומצננים היטב. לאחר שהעוגיות הצטננו אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבועיים, וכדאי שתהיה לכם צנצנת עוגיות מושלמת שתשמור לכם על העוגיות טריות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (31)
תודה נראה אחלה, האם אפשר להוסיף לאגוזים גם הל טחון או משהו תיבולי שיתן איזה ארומה וטעם מיוחדים?
בהחלט! השמיים הם הגבול 🙂 הל טחון / קינמון יכול להיות מעניין כאן
בס”ד
העוגיות ניראות מעולות! אפשר לטבול אותן לאחר מיכן ברוטב של סוכר ומים? או שהן לא מתאימות לזה?
זה לא מתאים במקרה הזה. העוגיות הן פריכות ומי סוכר יהרסו את הפריכות.