עוגיות ג’ינג’ר מקמח כוסמין שיגרמו לכם להרגיש באירופה המושלגת

הילה סער מכינה גרסה בריאה לעוגיות המסורתיות של חג המולד: עוגיות ג'ינג'ר מקמח כוסמין. עוגיות פריכות עם טעם עוקצני של ג'ינג'ר וקינמון שאי אפשר להפסיק לאכול
הילה סער מכינה גרסה בריאה לעוגיות המסורתיות של חג המולד: עוגיות ג'ינג'ר מקמח כוסמין. עוגיות פריכות עם טעם עוקצני של ג'ינג'ר וקינמון שאי אפשר להפסיק לאכול
  • הילה סער
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    33
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 33.0 קק״ל 1321.0 קק״ל
    פחמימות 5.2 גרם 208.2 גרם
    שומן 1.0 גרם 41.7 גרם
    נתרן 7.0 מ״ג 278.9 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 45.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 26.8 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 27.3 גרם
    כולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 5.0 מ״ג 198.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 28.8 מ״ג 1150.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    33
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 33.0 קק״ל 1321.0 קק״ל
    פחמימות 5.2 גרם 208.2 גרם
    שומן 1.0 גרם 41.7 גרם
    נתרן 7.0 מ״ג 278.9 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 45.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 26.8 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 27.3 גרם
    כולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 5.0 מ״ג 198.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 28.8 מ״ג 1150.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור

הילדים שלי משוגעים על חג המולד. שפע הסרטים והסדרות האמריקאיים שכנעו אותם שחג המולד הוא החג הכי שווה! 

כדי שלא יגדלו עם חסך חג מולד, חמור (חלילה), אנחנו עושים בכל שנה חגיגת חג מולד בסטייל יהודי, עם קישוטים, אוכל חגיגי ועץ ירוק מפלסטיק.

בסופו של דבר, זה לא רע. זו עוד סיבה לחגיגה, לארוחה טובה ובעיקר – תירוץ מעולה להכין עוגיות ג’ינג’ר שאני כל כך אוהבת.

מדובר בעוגיות מבצק פריך, עם טעם עוקצני של ג’ינג’ר וקינמון, שפשוט מתפצחות בפה. אני מזהירה אתכם מראש, אי אפשר להפסיק לאכול אותן! 

הן עוגיות מושלמות להכנה עם ילדים: הם יכולים לרדד את הבצק, לקרוץ ממנו צורות לבחירתם ולסדר בתבנית. בנוסף, הן מוכנות תוך כמה דקות, שזה פחות או יותר קצה גבול הסבלנות של הילדים שלי (;

אם אתם ממש רוצים ללכת על הגרסה החו”לית של העוגיות, אתם מוזמנים להכין גם ציפוי (אייסינג) של אבקת סוכר ומים, ולצייר איתו על העוגיות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מערבבים במעבד מזון קמח, ג’ינג’ר וקינמון. 
  2. בסיר קטן ממיסים סוכר, מייפל ושמן קוקוס על להבה נמוכה במשך 2-3 דקות. מסירים מהלהבה ומוסיפים אבקת אפייה. 
  3. מוסיפים את התערובת המומסת למעבד המזון ומתחילים לעבד את הבצק.
  4. טורפים את הביצה, מוסיפים אותה למעבד המזון וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד. במידה והבצק יבש מדי ולא מתגבש לכדור, מוסיפים כף או שתיים של מים. 
  5. מוציאים את הבצק מקערת המעבד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-15-20 דקות.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. 
  7. על גבי משטח עבודה, פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו מעט. מקמחים מערוך ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של 1/2 ס”מ לכל היותר (ככל שהעוגיות יותר דקות, הן יותר פריכות). קורצים בעזרת קורצן עוגיות לצורת כוכבים, או לכל צורה אחרת שתבחרו. מניחים בתבנית במרווחים קטנים, ואופים במשך 10 דקות עד להזהבה קלה.
  8. מוציאים מהתנור מצננים היטב ומעבירים לצנצנת או קופסה אטומה. 
  9. אם רוצים לתת מתנה למישהו שאוהבים, אפשר לארוז בקופסאות קרטון מושלמות, אריזות ניילון עם כיתוב או לקשט בלייבל שישדרג את המתנה. ואם מדובר במתנה לילדים, אלו האריזות הכי שוות לטעמנו.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות ג’ינג’ר מקמח כוסמין שיגרמו לכם להרגיש באירופה המושלגת

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    התפרענו!?

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    רונית רענן

    באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להשתמש והאם באותה כמות?

      Avatar
      מערכת Foody

      לצורך הכנת העוגיות האלו, אפשר להשתמש בכל קמח ללא גלוטן והתוצאה תהיה פריכה וטעימה. בהצלחה(:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות