קרין גורן אופה עוגיות חמאה מושלמות שמתיישבות על כוס קפה

מה יותר מושלם מלפתוח את הבוקר עם כוס קפה חם ועוגייה מתוקה שמתיישבת עליה? עוגיות חמאה מושלמות בציפוי שוקולד מריר שלא תפסיקו לנשנש
מה יותר מושלם מלפתוח את הבוקר עם כוס קפה חם ועוגייה מתוקה שמתיישבת עליה? עוגיות חמאה מושלמות בציפוי שוקולד מריר שלא תפסיקו לנשנש
  • קרין גורן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    118
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 118.1 קק״ל 4724.3 קק״ל
    פחמימות 18.2 גרם 727.3 גרם
    שומן 6.2 גרם 247.0 גרם
    נתרן 6.0 מ״ג 240.1 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 60.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 134.5 גרם
    כולסטרול 19.8 מ״ג 791.4 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 278.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 19.0 מ״ג
    אשלגן 44.1 מ״ג 1765.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    118
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 118.1 קק״ל 4724.3 קק״ל
    פחמימות 18.2 גרם 727.3 גרם
    שומן 6.2 גרם 247.0 גרם
    נתרן 6.0 מ״ג 240.1 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 60.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 134.5 גרם
    כולסטרול 19.8 מ״ג 791.4 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 278.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 19.0 מ״ג
    אשלגן 44.1 מ״ג 1765.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

קישוט (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: במעבד מזון מעבדים את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מאחדים מעט את הבצק בידיים ליצירת כדור בצק.
  2. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי של כ-1 ס”מ (הבצק עבה יחסית, כדי שהעוגיות לא יישברו).
  3. קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים החוצה מלבן בצק מכל עוגייה. החריץ צריך להיות קצת יותר רחב משולי הספל.
  5. אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך כ-20-25 דקות, עד הזהבה. מצננים.
  6. מקשטים את העוגיות: טובלים כל עוגייה עד מחצית הגובה בשוקולד המומס (לציפוי שוקולד דק יותר- מוסיפים 2 כפות שמן לשוקולד המומס ומערבבים), מנערים קלות מעודפי השוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצמידים ריבוע של שקף לשוקולד המומס ומהדקים.
  7. מקפיאים את העוגיות כ-10 דקות להתקשות השוקולד ומקלפים את השקף בעדינות.
  8. ”מושיבים” את העוגייה על שולי הספל.
  9. שומרים את העוגיות בקופסא סגורה היטב בטמפ’ החדר.

 

הערות

  • במתכון השתמשתי בשקף טרנספר לשוקולד, ליצירת עיטור על גבי השוקולד (לא חובה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרין גורן אופה עוגיות חמאה מושלמות שמתיישבות על כוס קפה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    מרי

    אפשר לעבד גם בידיים או שזה לא יצא אותו הדבר כמו במעבד מזון?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אין בעיה

    Avatar
    לימור

    כתוב 120 גרם סוכר וניל או 2 שקיות . על שקית שמצאתי בחנות לא עוברת את

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על הערתך החשובה. תיקנו בהתאם.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות