עוגיות שחמט – עוגיות חמאה בשני צבעים
שי-לי ליפא מכינה עוגיות שהן הפתעה מתוקה - עוגיות שחמט בשני צבעים שממש כיף לתת למי שאוהבים. גם שוקולד וגם וניל והכול בעוגייה אחת!
שי-לי ליפא מכינה עוגיות שהן הפתעה מתוקה - עוגיות שחמט בשני צבעים שממש כיף לתת למי שאוהבים. גם שוקולד וגם וניל והכול בעוגייה אחת!
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.9 קק״ל 3696.7 קק״לפחמימות 19.0 גרם 474.6 גרםשומן 7.2 גרם 180.5 גרםנתרן 9.0 מ״ג 225.4 מ״גחלבון 2.0 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 3.6 גרםכולסטרול 11.9 מ״ג 296.3 מ״גסידן 4.8 מ״ג 120.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 29.2 מ״ג 731.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.4 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות148
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.9 קק״ל 3696.7 קק״לפחמימות 19.0 גרם 474.6 גרםשומן 7.2 גרם 180.5 גרםנתרן 9.0 מ״ג 225.4 מ״גחלבון 2.0 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 3.6 גרםכולסטרול 11.9 מ״ג 296.3 מ״גסידן 4.8 מ״ג 120.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 29.2 מ״ג 731.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 148 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון חמאה, קמח, סוכר ותמצית וניל לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לכדור בצק.
- מוציאים מחצית מהבצק למשטח העבודה.
- מוסיפים למחצית התערובת שנותרה במעבד המזון אבקת קקאו וכף חלב ומעבדים כדקה-שתיים עד לפיזור אחיד.
- מרכיבים את העוגיות ואופים: מרדדים כל בצק בנפרד על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים לריבועים בגודל 2 ס”מ.
- מסדרים 2 ריבועים על גבי נייר האפייה שבתבנית: אחד בהיר ואחד חום בצמוד.
- מוסיפים 2 ריבועים נוספים בצורה הפוכה (פעם המלבן הבהיר בצד ימין ופעם הוא בצד שמאל). מוסיפים 2 ריבועים נוספים בצורה הפוכה. מהדקים את הריבועים היטב לקבלת עוגיה.
- אופים בתנור החם 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון חמאה, קמח, סוכר ותמצית וניל לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לכדור בצק.
- מוציאים מחצית מהבצק למשטח העבודה.
- מוסיפים למחצית התערובת שנותרה במעבד המזון אבקת קקאו וכף חלב ומעבדים כדקה-שתיים עד לפיזור אחיד.
- מרכיבים את העוגיות ואופים: מרדדים כל בצק בנפרד על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים לריבועים בגודל 2 ס”מ.
- מסדרים 2 ריבועים על גבי נייר האפייה שבתבנית: אחד בהיר ואחד חום בצמוד.
- מוסיפים 2 ריבועים נוספים בצורה הפוכה (פעם המלבן הבהיר בצד ימין ופעם הוא בצד שמאל). מוסיפים 2 ריבועים נוספים בצורה הפוכה. מהדקים את הריבועים היטב לקבלת עוגיה.
- אופים בתנור החם 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן