עוגעלך! עוגה שכולה רוגעלכים מתוקים

מה יותר מושלם מעוגה שמורכבת מרוגעלך? תכלס, אנחנו עדיין לא מצאנו! ביקשנו משגב משה את המתכון המושלם שלו שגם אנחנו נוכל להכין עוגת הרוגעלך שלו
מה יותר מושלם מעוגה שמורכבת מרוגעלך? תכלס, אנחנו עדיין לא מצאנו! ביקשנו משגב משה את המתכון המושלם שלו שגם אנחנו נוכל להכין עוגת הרוגעלך שלו
  • משה שגב
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    6182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6182.1 קק״ל 6182.1 קק״ל
    פחמימות 913.6 גרם 913.6 גרם
    שומן 293.7 גרם 293.7 גרם
    נתרן 565.5 מ״ג 565.5 מ״ג
    חלבון 88.8 גרם 88.8 גרם
    סיבים תזונתיים 28.9 גרם 28.9 גרם
    שומן רווי 169.6 גרם 169.6 גרם
    כולסטרול 1326.8 מ״ג 1326.8 מ״ג
    סידן 385.7 מ״ג 385.7 מ״ג
    ברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 1367.5 מ״ג 1367.5 מ״ג
    אבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    6182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6182.1 קק״ל 6182.1 קק״ל
    פחמימות 913.6 גרם 913.6 גרם
    שומן 293.7 גרם 293.7 גרם
    נתרן 565.5 מ״ג 565.5 מ״ג
    חלבון 88.8 גרם 88.8 גרם
    סיבים תזונתיים 28.9 גרם 28.9 גרם
    שומן רווי 169.6 גרם 169.6 גרם
    כולסטרול 1326.8 מ״ג 1326.8 מ״ג
    סידן 385.7 מ״ג 385.7 מ״ג
    ברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 1367.5 מ״ג 1367.5 מ״ג
    אבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית

סירופ


אופן הכנה

  1. מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים והסוכר, מפעילים את המיקסר ותוך כדי ערבול ומוסיפים את הביצים ואת החמאה.
  2. אחרי שהחמאה והביצים נטמעו בתערובת מזלפים את החלב, גם כן תוך כדי ערבול.
  3. בסיום הערבול מתקבל בצק חלק ונעים. כמעט דביק, אבל לא. במידה והבצק מרגיש לכם דביק מידי, הוסיפו עוד כף קמח.
  4. מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים במשך מינימום שעה, אני ממליץ אפילו על שעתיים. כשהבצק מכפיל את נפחו, מרדדים!
  5. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה. אפשר לגוון ולהוסיף פנימה שוקולד צ’יפס/חמאת בוטנים ועוד כל מיני דברים שבא לכם.
  6. חשוב ומומלץ לחמם בסיר קטן את החמאה ולערבב פנימה את הסוכר ולבסוף להוסיף את הקקאו.
  7. את הבצק מרדדים על מעל קמח, רצוי לרדד לעובי דק של 2 ס”מ לא יותר.
  8. חותכים לרצועות ברוחב 5 ס”מ, ולאחר מכן לריבועים ואז למשולשים.
  9. מורחים את המלית (את כל המלית!) ומגלגלים מהחלק הרחב אל החלק הדק ויוצאים רוגעלך.
  10. בסיום מניחים בתבנית האפייה את הרוגעלך צמודים צמודים. ומתפיחים שוב חצי שעה.
  11. מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
  12. מורחים את הרוגלעך התפוחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  13. מכניסים לתנור שחומם מראש על טורבו למשך 45 דקות או עד לקבלת גוון חום מגרה, תפוח ויפה.
  14. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת את חומרי הסירופ עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש, מוסיפים קינמון ויוצקים בנדיבות מעל העוגה החמה.
  15. את העוגה שומרים בחוץ. במידה ולא חוסלה ביום הראשון אני ממליץ ביום השנילחתוך פרוסה ורגע לפני שאוכלים לחמם קלות במיקרוגל.
    היזהרו מחיסולים. צילום: שגב משה
    היזהרו מחיסולים. צילום: שגב משה

    עוגהלך. צילום: שגב משה
    עוגהלך. צילום: שגב משה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגעלך! עוגה שכולה רוגעלכים מתוקים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות