עוגת אלפחורס – עוגת שכבות בטעם ריבת חלב וקוקוס
טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 732.5 קק״ל 8790.4 קק״לפחמימות 69.4 גרם 832.5 גרםשומן 46.9 גרם 563.1 גרםנתרן 114.8 מ״ג 1377.7 מ״גחלבון 8.3 גרם 99.9 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.0 גרםשומן רווי 29.4 גרם 352.4 גרםכולסטרול 166.6 מ״ג 1999.5 מ״גסידן 229.9 מ״ג 2759.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 347.0 מ״ג 4163.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 13.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה שעהכולל 10 שעות
-
קלוריות733
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 732.5 קק״ל 8790.4 קק״לפחמימות 69.4 גרם 832.5 גרםשומן 46.9 גרם 563.1 גרםנתרן 114.8 מ״ג 1377.7 מ״גחלבון 8.3 גרם 99.9 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.0 גרםשומן רווי 29.4 גרם 352.4 גרםכולסטרול 166.6 מ״ג 1999.5 מ״גסידן 229.9 מ״ג 2759.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 347.0 מ״ג 4163.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 13.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 733 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק האלפחורס בתחתית
ציפוי תחתית
-
1/2קופסה או 165 גרם ריבת חלב
-
2 כפות קוקוס טחון
מוס שוקולד הלבן וקוקוס
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1כוס או 85 גרם קוקוס טחון
ציפוי וקישוט
-
1/2קופסה או 165 גרם ריבת חלב
-
2כפות או 30 מ"ל חלב 3%
-
2 כפות קוקוס טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה. שוברים את השוקולד לקוביות.
- מכינים את התחתית: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
- מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
- מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. בעזרת פלטה משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ריבת החלב והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
- מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)..
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה. שוברים את השוקולד לקוביות.
- מכינים את התחתית: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
- מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
- מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. בעזרת פלטה משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ריבת החלב והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
- מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)..
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (28)
שאלה, מכמה תשובות שעניתם פה, האם יתכן שהעוגה הזאת מתאימה ליומיים במקרר בלבד? זאת אומרת שמעבר לכך היא לא תהיה אכילה או מה? לא ברור לי העניין. אני מדברת לאחר ההכנה ולילה במקפיא וכו’.. מה הלאה? אני מעוניינת שהיא תתאים לי לימי החג ואם ישאר אז למשך השבוע במקרר, מה אין אפשרות כזאת? אשמח לתשובה.
הי אורה. אם את צריכה את העוגה לתקופה כה ארוכה, עדיף לשמור אותה במקפיא.