עוגת גבינה אפויה של קרין גורן

עוגת גבינה קלה וטעימה במיוחד של קרין גורן שלא תוכלו להפסיק ליישר. משתמשים בתחתית בצק פריך מוכן ובצ'יק יש לכם עוגה אווירירית ונמסה בפה
עוגת גבינה קלה וטעימה במיוחד של קרין גורן שלא תוכלו להפסיק ליישר. משתמשים בתחתית בצק פריך מוכן ובצ'יק יש לכם עוגה אווירירית ונמסה בפה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    5345
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5344.5 קק״ל 5344.5 קק״ל
    פחמימות 363.8 גרם 363.8 גרם
    שומן 339.5 גרם 339.5 גרם
    נתרן 3573.4 מ״ג 3573.4 מ״ג
    חלבון 154.6 גרם 154.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 1.7 גרם
    שומן רווי 196.1 גרם 196.1 גרם
    כולסטרול 2652.4 מ״ג 2652.4 מ״ג
    סידן 1665.5 מ״ג 1665.5 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 10911.0 מ״ג 10911.0 מ״ג
    אבץ 14.7 מ״ג 14.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    5345
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5344.5 קק״ל 5344.5 קק״ל
    פחמימות 363.8 גרם 363.8 גרם
    שומן 339.5 גרם 339.5 גרם
    נתרן 3573.4 מ״ג 3573.4 מ״ג
    חלבון 154.6 גרם 154.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 1.7 גרם
    שומן רווי 196.1 גרם 196.1 גרם
    כולסטרול 2652.4 מ״ג 2652.4 מ״ג
    סידן 1665.5 מ״ג 1665.5 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 10911.0 מ״ג 10911.0 מ״ג
    אבץ 14.7 מ״ג 14.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


תחתית

תערובת הגבינה

ציפוי שמנת חמוצה


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. פורסים יריעת בצק פריך על משטח עבודה וקורצים ממנו עיגול בגודל התבנית. מניחים את עיגול הבצק בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות). אופים כ-15 דקות, להזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 160 מעלות (רצוי במצב טורבו).
  3. מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה טורפים גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה, חלמונים ו-1/2 כוס מהסוכר. מנפים מעל קמח וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל וטורפים לתערובת אחידה.
  4. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת קצף מבריק, תפוח אבל עדיין די רך.
  5. טורפים כחצי מהקצף לתערובת הגבינה. מקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  6. משטחים את התערובת בתבנית מעל התחתית האפויה. מכניסים את התבנית למגן סיליקון או עוטפים במגבת רטובה (טובלים במים וסוחטים רק קצת, כדי שתישאר רטובה. עוטפים את התבנית מבחוץ, סביב לשוליים וסוגרים בסיכת ביטחון).
  7. מכינים את התנור ואופים: ממלאים תבנית נוספת במים רותחים ומניחים אותה בתחתית התנור, ליצירת סביבה עשירה באדים. מכניסים לתנור את התבנית עם העוגה העטופה במגן הסיליקון או המגבת הרטובה (כשהיא מונחת על תבנית התנור השטוחה). אופים כשעה-שעה ורבע. במהלך האפייה מציצים בתנור, ואם אחרי כ-15 דקות רואים שהעוגה תפחה מאוד ומתחילה להתבקע מלמעלה - מוציאים אותה החוצה, מעבירים סכין בין דפנות העוגה לתבנית (כדי לאפשר לה להמשיך לתפוח בלי להיסדק) ומחזירים לתנור. מצננים קצת- העוגה תופחת מאוד באפייה ובמהלך הצינון תחזור לגובה המקורי.
  8. מכינים את ציפוי השמנת החמוצה: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר. אם מצפים את העוגה כשהיא עדיין חמימה - פשוט מורחים את השמנת החמוצה על העוגה. אם העוגה כבר התקררה - מחממים מעט את הציפוי במיקרוגל ואז מורחים. מעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות. שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה אפויה של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    אלישבע הילל

    קרין נשמה טובה אני מכינה את העוגות שלך כולן יוצאות מוצלחות איזה הסבר מדויק והמדידות לפי גרמים על יד כוס או כף כפית איזה כיף זה כמה עוזר הכמות במשקל אין עלייך קרין אוהבת לצפות בפודי ולקבל טיפים אוהבת אותך ואת העוגות תבורכי מפי עליון ברכה והצלחה בכל תמשיכי להיות מי שאת ובורא עולמים יזכה אותכם בבנים ובנות אמן כן יהי רצון

      Avatar
      מערכת Foody

      כן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות