עוגת גבינה בסיר ג’חנון של קרין גורן

אין חג שבו קרין לא מחדשת לנו ומרגשת אותנו. בכל חג היא ממציאה את עוגת הגבינה מחדש, והפעם הפטנט הוא מתימן. עוגת גבינה אפויה רכה, גבוהה ועננית בסיר ג'חנון
אין חג שבו קרין לא מחדשת לנו ומרגשת אותנו. בכל חג היא ממציאה את עוגת הגבינה מחדש, והפעם הפטנט הוא מתימן. עוגת גבינה אפויה רכה, גבוהה ועננית בסיר ג'חנון
  • קרין גורן
שמרו
כשר
123 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    3386
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3385.8 קק״ל 3385.8 קק״ל
    פחמימות 347.7 גרם 347.7 גרם
    שומן 169.8 גרם 169.8 גרם
    נתרן 17395.1 מ״ג 17395.1 מ״ג
    חלבון 119.7 גרם 119.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרם
    שומן רווי 89.6 גרם 89.6 גרם
    כולסטרול 2136.9 מ״ג 2136.9 מ״ג
    סידן 1714.3 מ״ג 1714.3 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 1301.7 מ״ג 1301.7 מ״ג
    אבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    3386
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3385.8 קק״ל 3385.8 קק״ל
    פחמימות 347.7 גרם 347.7 גרם
    שומן 169.8 גרם 169.8 גרם
    נתרן 17395.1 מ״ג 17395.1 מ״ג
    חלבון 119.7 גרם 119.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרם
    שומן רווי 89.6 גרם 89.6 גרם
    כולסטרול 2136.9 מ״ג 2136.9 מ״ג
    סידן 1714.3 מ״ג 1714.3 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 1301.7 מ״ג 1301.7 מ״ג
    אבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור

לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
123 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. מרפדים תחתית סיר ג’חנון בעיגול של נייר אפייה. מרפדים את דופנות הסיר ברצועות נייר אפייה ומשמנים אותן בתרסיס שמן בנדיבות (לקבלת דפנות ממש לבנות לעוגה עוטפים את הסיר מבחוץ בנייר אלומיניום עבה).

    משמנים את התבנית היטב
    משמנים את התבנית

  3. טורפים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, גרידת הלימון, הקורנפלור והפודינג לתערובת אחידה ללא גושים. משך הערבוב כחצי דקה.

    טורפים את המרכיבים בקערה
    טורפים את המרכיבים

  4. מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר, 5 דקות במהירות גבוהה (מוסיפים את כל כמות הסוכר מההתחלה).
  5. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה, מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד.

    מקפלים יחד את שתי התערובות
    מאחדים בין שתי התערובות

  6. משטחים את הבלילה בסיר הג’חנון.
  7. מניחים תבנית תנור עמוקה בשליש התחתון של התנור ויוצקים אליה 2 כוסות מים רותחים (לא יותר מ־2 כוסות, אחרת העוגה תצא לא אפויה מספיק, המים אמורים להתאדות לגמרי כבר אחרי חצי שעה).
  8. מניחים את סיר הג’חנון בתוך התבנית עם המים, שיטבול במים.
  9. אופים בשני שלבים - 15 דקות ראשונות ב־220 מעלות עד להזהבה קלה, ואז מנמיכים ל־150 מעלות ואופים עוד שעה.
  10. אחרי 40 דקות בערך העוגה כבר שחומה, אבל תאמינו לי שהיא עדיין לא אפויה. כדי שלא תישרף מלמעלה - מניחים מעליה ריבוע נייר אלומיניום באופן רופף.
  11. העוגה תעלה מאוד באפייה וזה בסדר - תנו לה, אל תיבהלו, היא תרד חזרה לגובה המקורי.
  12. מוציאים מייד את העוגה הגבוהה בטירוף מהתנור (לא צריך לתת לה להתקרר בו), בתוך 10 דקות היא תרד לאט וזה בסדר.
  13. מקררים לגמרי על השיש ומעבירים ללילה במקרר.
  14. לחילוץ - מעבירים סכין בין העוגה לסיר לוודא שהיא השתחררה לגמרי. מכסים את הסיר בתחתית קרטון עגולה, הופכים כך שהקרטון כלפי מטה. מסירים את הסיר ומקלפים את נייר האפייה. מניחים צלחת הגשה לא כבדה מלמעלה והופכים שוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה בסיר ג’חנון של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מיכל דר
    Avatar
    Shelly Elfassi Bialla

    פעם ראשונה שיצא לי כזה מושלם תודה❣️

    Avatar
    איריס חזיזה

    אליפות

הצג עוד

תגובות (186)

Avatar

    Avatar
    גילי

    היי, מה הכמויות לסיר ג’חנון בקוטר 24?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גילי. המתכן הוא לסיר של 18 ס”מ, לכן יש להוסיף שליש מהכמויות כדי להגיע לסיר 24. כלומר במקום כוס סוכר, כוס ושליש.

    Avatar
    יערה עשת

    היי קרין הכנתי את העוגה אתמול לא פעם ראשונה שאני מכינה אותה והיום שהיא נמסרה היא ממש קרסה בחיתוך ממה זה יכול לקרות? עשיתי הכל לפי ההוראות

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יערה. קשה לדעת מה הסיבה. אולי זמן האפייה היה שונה? אולי התנור לא עבד בטמפרטורה הנכונה, קשה לדעת מה הסיבה האמיתית. אבל מצטערים שזה מה שקרה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות