פריחת הדובדבן זה כאן – עוגת דובדבנים מהירה
עוגת דובדבנים מהירה זו לעוגה בחושה רכה, נימוחה ופשוטה להכנה, שאפשר להכין גם עם פרוסות שזיפים או אפרסקים, וגם עם פירות יער טריים
עוגת דובדבנים מהירה זו לעוגה בחושה רכה, נימוחה ופשוטה להכנה, שאפשר להכין גם עם פרוסות שזיפים או אפרסקים, וגם עם פירות יער טריים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4996.9 קק״ל 4996.9 קק״לפחמימות 575.1 גרם 575.1 גרםשומן 268.9 גרם 268.9 גרםנתרן 1172.5 מ״ג 1172.5 מ״גחלבון 82.2 גרם 82.2 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 9.6 גרםשומן רווי 41.5 גרם 41.5 גרםכולסטרול 1267.0 מ״ג 1267.0 מ״גסידן 603.2 מ״ג 603.2 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 5280.4 מ״ג 5280.4 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות4997
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4996.9 קק״ל 4996.9 קק״לפחמימות 575.1 גרם 575.1 גרםשומן 268.9 גרם 268.9 גרםנתרן 1172.5 מ״ג 1172.5 מ״גחלבון 82.2 גרם 82.2 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 9.6 גרםשומן רווי 41.5 גרם 41.5 גרםכולסטרול 1267.0 מ״ג 1267.0 מ״גסידן 603.2 מ״ג 603.2 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 5280.4 מ״ג 5280.4 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״גסגור
מתכונצ’יק מהיר במיוחד לעוגה בחושה, שאפשר להכין גם עם פרוסות שזיפים או אפרסקים, או עם פירות יער טריים- אבל גם עם דובדבנים מצנצנת העוגה יוצאת נהדר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 4997 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כף אבקת אפייה
-
1 צנצנת דובדבנים משומרים בסירופ
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת. מפזרים מעל את הדובדבנים ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת. מפזרים מעל את הדובדבנים ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן