עוגת טורט עם ג’לי תפוחים וקצפת

יהודית מורחיים מכינה קינוח רושם מקסים לשבת - עוגת טורט עם ג'לי תפוחים וקישוטי קצפת. מתכון מושלם לעונת המעבר וכמובן לחגי תשרי שהם ממש מעבר לפינה
יהודית מורחיים מכינה קינוח רושם מקסים לשבת - עוגת טורט עם ג'לי תפוחים וקישוטי קצפת. מתכון מושלם לעונת המעבר וכמובן לחגי תשרי שהם ממש מעבר לפינה
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    2814
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2813.9 קק״ל 2813.9 קק״ל
    פחמימות 260.7 גרם 260.7 גרם
    שומן 165.5 גרם 165.5 גרם
    נתרן 3384.6 מ״ג 3384.6 מ״ג
    חלבון 64.6 גרם 64.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 70.8 גרם 70.8 גרם
    כולסטרול 1479.3 מ״ג 1479.3 מ״ג
    סידן 220.3 מ״ג 220.3 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 613.4 מ״ג 613.4 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    2814
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2813.9 קק״ל 2813.9 קק״ל
    פחמימות 260.7 גרם 260.7 גרם
    שומן 165.5 גרם 165.5 גרם
    נתרן 3384.6 מ״ג 3384.6 מ״ג
    חלבון 64.6 גרם 64.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 70.8 גרם 70.8 גרם
    כולסטרול 1479.3 מ״ג 1479.3 מ״ג
    סידן 220.3 מ״ג 220.3 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 613.4 מ״ג 613.4 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור

טובה האלופה, אשתו של בן דודי רוני, היא שנתנה לי את המתכון ומאז הכול היסטוריה.

כשטובה הייתה מזמינה אותנו אליה הביתה הייתי מאושרת, ידעתי שהיא תכין עוגה כמו השם שלה ♥ עוגה טובה וטעימה.

בצעירותי קיבלתי ממנה שלל של מתכונים טובים וטעימים, את כולם טעמתי בביתה ולאחר מכן הכנתי ויישמתי במטבחי.

עוגת הטורט מאוד קלה להכנה, אין צורך להפריד ביצים! דרך אגב, הבסיס נהדר לעוד המון מתכונים עם קרמים שונים.

את הג’לי לימון תמצאו בסופרים ליד הקטגוריה של האינסטנט פודינג, אם לא תמצאו, אתם יכולים להשתמש בג’לי משמש או אננס.

את רסק התפוחים אפשר למצוא בקופסה גדולה או ב 4 גביעים קטנים.

המילוי הזה של הג’לי לימון מעורבב עם רסק התפוחים ילווה אתכם עוד שנים רבות, אתם תודו לי על המתכון.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


ג'לי תפוחים


אופן הכנה

  1. מכינים את הטורט: במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ומלח עד אשר הקציפה תופחת יפה ומתבהרת.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות באמצעות מרית.
  3. מוסיפים את השמן בזילוף איטי ומקפלים.
  4. משמנים תבנית, מרפדים בנייר אפייה ומקמחים מעט את הדפנות. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור החם 35 דקות עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים היטב.
  6. מחלצים את הטורט מהתבנית וחוצים במרכז לרוחב לשתי פרוסות טורט דקות. מחזירים את החלק התחתון של העוגה לתבנית.
  7. מכינים את הג’לי: בקערה שמים מחצית מאבקת הג’לי. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים.
  8. מוסיפים מחצית מכמות רסק התפוחים ומערבבים. שופכים את התערובת על העוגה שבתבנית ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
  9. בינתיים, מכינים את הג’לי מהמחצית שנותרה בדיוק כמו בסעיף 7.
  10. מניחים מעל הג’לי שהתקרר את המחצית השנייה של העוגה ומעליה שופכים המחצית השנייה של הג’לי. מעבירים לקירור במקרר לשעתיים לפחות.
  11. לפני ההגשה מכינים קצפת: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
  12. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים קישוטים על העוגה. אפשר לקשט בדובדבנים מסוכרים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת טורט עם ג’לי תפוחים וקצפת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    אביבית רחמים

    הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר או אפשר גם קרות מהמקרר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר גם עם ביצים קרות מהמקרר. בהצלחה(:

    Avatar
    שלומית נגאר יוסף

    כמה גרם רסק תפוחים בסהכ?

      Avatar
      מערכת Foody

      450-500 גרם רסק תפוחים (או קופסת שימורים/צנצנת גדולה או 4 גביעים קטנים). בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות