-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5724.9 קק״ל 5724.9 קק״לפחמימות 474.4 גרם 474.4 גרםשומן 402.9 גרם 402.9 גרםנתרן 1659.0 מ״ג 1659.0 מ״גחלבון 54.9 גרם 54.9 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 8.0 גרםשומן רווי 202.0 גרם 202.0 גרםכולסטרול 721.0 מ״ג 721.0 מ״גסידן 959.4 מ״ג 959.4 מ״גברזל 7.5 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 1795.8 מ״ג 1795.8 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות5725
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5724.9 קק״ל 5724.9 קק״לפחמימות 474.4 גרם 474.4 גרםשומן 402.9 גרם 402.9 גרםנתרן 1659.0 מ״ג 1659.0 מ״גחלבון 54.9 גרם 54.9 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 8.0 גרםשומן רווי 202.0 גרם 202.0 גרםכולסטרול 721.0 מ״ג 721.0 מ״גסידן 959.4 מ״ג 959.4 מ״גברזל 7.5 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 1795.8 מ״ג 1795.8 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 5725 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
הפתעת עוגיות
-
2 חבילות עוגיות אוראו
-
100 גרם מחית בטעם אוראו
מוס אוראו
-
250 גרם מטבעות שוקולד לבן
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם מחית בטעם אוראו
-
5 גרם אבקת ג’לטין
-
25 מ"ל מים קרים
ציפוי
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את הפתעת עוגיות אוראו: מעבדים את כל עוגיות האוראו במעבד מזון עד לקבלת מרקם גס וחולי. (למי שאין מעבד מזון יכול לשבור בצורה ידנית בעזרת מערוך) .
- מעבירים את העוגיות השבורות לקערה ומוסיפים 100 גרם מחית אוראו ומערבבים ביחד.
- מניחים בטבעת האפייה שקף בצידי התבנית.
- מניחים מחצית מהמסה של העוגיות במרכז התבנית כך שלא תגע בדפנות טבעת האפייה, מעבירים למקפיא להתייצבות לחצי שעה.
- מכינים מוס אוראו: בקערית קטנה שמים את הג’לטין עם מים קרים (לא מערבבים) ומניחים להתמצקות.
- בקערה שמים את השוקולד הלבן, 300 גרם מחית בטעם אוראו.
- מביאים לסף רתיחה 150 מ”ל שמנת מתוקה ויוצקים אותה על השוקולד הלבן ומחית האוראו. מערבבים היטב.
- ממיסים את הג’לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים גם לתערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים בצד להתקררות.
- במיקסר עם בלון הקצפה שמים את יתרת השמנת ומקציפים לקצף 80%.
- מקפלים את הגנאש פנימה לתוך הקצפת ומניחים בצד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקיםם כמחצית מהמוס לתוך התבנית ומכניסים למקפיא לשעה התייצבות.
- מוציאים שוב וממלאים באמצע את יתרת העוגיות שנשארו, יוצקים מעל את יתרת המוס שנשארה ומחזירים למקפיא ללילה אחד לפחות.
- לפני ההגשה: ממיסים שוקולד מריר ו-100 מ”ל שמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים קצרים ומניחים בצד להתקררות. מכניסים לשק זילוף ומטפטפים טיפות מעל העוגה בזהירות לקישוט.
- ניתן לקשט עם שברי עוגיות, זילוף קצפת ,ממתקים וכל מה שעושה לכם מתוק.
אופן הכנה
- מכינים את הפתעת עוגיות אוראו: מעבדים את כל עוגיות האוראו במעבד מזון עד לקבלת מרקם גס וחולי. (למי שאין מעבד מזון יכול לשבור בצורה ידנית בעזרת מערוך) .
- מעבירים את העוגיות השבורות לקערה ומוסיפים 100 גרם מחית אוראו ומערבבים ביחד.
- מניחים בטבעת האפייה שקף בצידי התבנית.
- מניחים מחצית מהמסה של העוגיות במרכז התבנית כך שלא תגע בדפנות טבעת האפייה, מעבירים למקפיא להתייצבות לחצי שעה.
- מכינים מוס אוראו: בקערית קטנה שמים את הג’לטין עם מים קרים (לא מערבבים) ומניחים להתמצקות.
- בקערה שמים את השוקולד הלבן, 300 גרם מחית בטעם אוראו.
- מביאים לסף רתיחה 150 מ”ל שמנת מתוקה ויוצקים אותה על השוקולד הלבן ומחית האוראו. מערבבים היטב.
- ממיסים את הג’לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים גם לתערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים בצד להתקררות.
- במיקסר עם בלון הקצפה שמים את יתרת השמנת ומקציפים לקצף 80%.
- מקפלים את הגנאש פנימה לתוך הקצפת ומניחים בצד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקיםם כמחצית מהמוס לתוך התבנית ומכניסים למקפיא לשעה התייצבות.
- מוציאים שוב וממלאים באמצע את יתרת העוגיות שנשארו, יוצקים מעל את יתרת המוס שנשארה ומחזירים למקפיא ללילה אחד לפחות.
- לפני ההגשה: ממיסים שוקולד מריר ו-100 מ”ל שמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים קצרים ומניחים בצד להתקררות. מכניסים לשק זילוף ומטפטפים טיפות מעל העוגה בזהירות לקישוט.
- ניתן לקשט עם שברי עוגיות, זילוף קצפת ,ממתקים וכל מה שעושה לכם מתוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
ניראה מגרה ממש
עוגה מעולה ,חוסלה לפני שהספקתי לצלם
מהר להכין עוד אחת ((: איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת אותנו.