עוגת מוס ריבת חלב שקוצרת מחמאות

רות אופק רק רצתה להכין עוגה קלה להכנה במהירות כדי להרשים את האורחים. כך נולדה לה עוגת מוס ריבת חלב משגעת שהפכה למתכון מתוק במיוחד
רות אופק רק רצתה להכין עוגה קלה להכנה במהירות כדי להרשים את האורחים. כך נולדה לה עוגת מוס ריבת חלב משגעת שהפכה למתכון מתוק במיוחד
  • רות אופק
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    448
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 448.2 קק״ל 3585.5 קק״ל
    פחמימות 18.7 גרם 149.3 גרם
    שומן 39.5 גרם 316.0 גרם
    נתרן 33.0 מ״ג 263.6 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 30.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרם
    שומן רווי 24.3 גרם 194.1 גרם
    כולסטרול 5.9 מ״ג 47.5 מ״ג
    סידן 55.7 מ״ג 445.7 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 108.7 מ״ג 869.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    448
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 448.2 קק״ל 3585.5 קק״ל
    פחמימות 18.7 גרם 149.3 גרם
    שומן 39.5 גרם 316.0 גרם
    נתרן 33.0 מ״ג 263.6 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 30.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרם
    שומן רווי 24.3 גרם 194.1 גרם
    כולסטרול 5.9 מ״ג 47.5 מ״ג
    סידן 55.7 מ״ג 445.7 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 108.7 מ״ג 869.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור

את העוגה הזו הגיתי כשנזכרתי ברגע האחרון שהבטחתי להביא עוגה חגיגית לארוחת ערב. חיפשתי דרך להכין קינוח מרשים ומהיר הכנה וכך נולדה עוגת מוס ריבת החלב. התוצאה הייתה כל כך מוצלחת שחזרתי להכין אותה שוב ושוב.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
21 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגה

מוס

קישוט


אופן הכנה

  1. מרפדים את התבנית בשקף לאפייה.
  2. מרתיחים את המים ומכינים קפה חזק.
  3. מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל עד לקבלת קרם יציב. מפרידים בערך 1 ו-1/2 כוסות מהקרם לטובת הקישוט ולשאר הקרם מוסיפים את ריבת החלב בעזרת לקקן בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה.
  4. מרפדים את התבנית בשכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה (או חלב). אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לבסיס.
  5. יוצקים מעל לבסיס 1/2 מכמות מוס ריבת החלב.
  6. מסדרים במרכז המוס שכבה נוספת של הביסקוויטים הטבולים. שמים לב ששומרים על שוליים נקיים ללא ביסקוויטים כדי שלא יראו אותם מחוץ לעוגה.
  7. יוצקים את שארית המוס ומיישרים מכל הכיוונים.
  8. מקשטים בזילוף (בדקו את ערכת הזילוף הזאת) מסביב לעוגה בצורת טיפות של קרם הווניל שהפרדנו ובמרכז מקשטים בשוקולד מגורר על פומפייה. ניתן לקשט בשבבי קוקוס קלוי.
  9. מצננים את העוגה במשך לפחות שעתיים במקרר.

הערות

  • אם מכינים את העוגה לילדים, אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב ולא בקפה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מוס ריבת חלב שקוצרת מחמאות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    תהילה

    היי אפשר להכין עם קצפת במקום שמנת?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי תהילה, אפשר, אבל יצא מעט שונה מבמתכון.

    Avatar
    הי

    העוגה ממש טעימה, לא כבדה ונורא קלילה. ממליצה ממש, הכנתי וכל המשפחה אהבה??

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על השיתוף!! 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות