עוגת משמשים ושטרויזל לכבוד הקיץ שמגיע

סוף עונת המשמשים מתקרבת ואייל רווח מוודא שננצל אותה כמו שצריך עם מתכון לעוגת משמשים מושלמת! עוגה קיצית וטעימה עם שטרויזל חמאתי ופריך מלמעלה שתיזלל במהירות
סוף עונת המשמשים מתקרבת ואייל רווח מוודא שננצל אותה כמו שצריך עם מתכון לעוגת משמשים מושלמת! עוגה קיצית וטעימה עם שטרויזל חמאתי ופריך מלמעלה שתיזלל במהירות
  • אייל רווח
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    431
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 431.3 קק״ל 3450.5 קק״ל
    פחמימות 66.8 גרם 534.1 גרם
    שומן 19.1 גרם 152.5 גרם
    נתרן 160.9 מ״ג 1287.4 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 50.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 9.9 גרם 79.4 גרם
    כולסטרול 118.0 מ״ג 944.3 מ״ג
    סידן 40.1 מ״ג 321.1 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.1 מ״ג
    אשלגן 215.9 מ״ג 1727.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    431
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 431.3 קק״ל 3450.5 קק״ל
    פחמימות 66.8 גרם 534.1 גרם
    שומן 19.1 גרם 152.5 גרם
    נתרן 160.9 מ״ג 1287.4 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 50.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 9.9 גרם 79.4 גרם
    כולסטרול 118.0 מ״ג 944.3 מ״ג
    סידן 40.1 מ״ג 321.1 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.1 מ״ג
    אשלגן 215.9 מ״ג 1727.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור

זה כבר לא סוד שאני מכור לפירות הקיץ וכמה שאני אוהב לשלב אותם באפייה. אז שנייה לפני שהם נעלמים, הכנתי עוגת משמשים קלילה שחוסלה תוך יום.

אם אתם לא מחובבי המשמש (מי אתם?!) אפשר להחליף אותם באפרסקים או נקטרינות.

לא מומלץ להכין את העוגה ברינג יותר קטן, אבל אם תחליטו לאפות ברינג בקוטר 26 ס״מ, תתקבל עוגה עשירה יותר במשמשים. רק לא לשכוח שצריך עוד 2 משמשים חצויים ולהפחית את זמן האפייה ב-3-4 דקות.

העוגה הכי טעימה ביום הכנתה וכשהיא בטמפרטורת החדר. מומלץ לשמור אותה בקירור ולתת חימום קל לפני ההגשה. ואם אתם רוצים להגיש אותה כקינוח בסוף ארוחה, מעט אבקת סוכר מעל וגלידת וניל או קצפת קלילה ליד תהיה מושלמת.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

שטרויזל


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר הלבן. מעבדים במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה והומוגנית.
  3. מוסיפים את השמן, הוניל, הברנדי ולאחר מכן את הביצים בהדרגה.
  4. מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה בקערה נפרדת. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את התערובת היבשה.
  5. מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה. יש לעבור עם לקקן על דפנות הקערה במידת הצורך.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה באמצעות פלטה או כף.
  7. מסדרים חצאי משמשים מעל התערובת כך שתכסה את רובה.
  8. מכינים את השטרויזל: מערבבים בקערה את הקמח והסוכרים. ממיסים את החמאה ושופכים מעל.
  9. מערבבים בעזרת מזלג או באופן ידני עד לקבלת פירורים. מפזרים באופן שווה מעל העוגה.
  10. אופים כ-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי והשטרויזל הזהיב.
  11. העוגה במיטבה ביום האפייה. מומלץ לאכול אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.

    עוגת משמשים ושטרויזל. צילום: אייל רווח
    עוגת משמשים ושטרויזל. צילום: אייל רווח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת משמשים ושטרויזל לכבוד הקיץ שמגיע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      24 ס”מ

    Avatar
    נאוה זגא

    לבסיס העוגה מה שרשום כף שמן מספיק?מחליף את החמאה שציננתם

      Avatar
      מערכת Foody

      שימי לב שבמצרכים כתוב 100 גרם חמאה וכף שמן. כלומר השמן לא מחליף את החמאה לשאלתך.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות