עוגת עלי גפן מלאה במתיקות לכבוד ט”ו בשבט ואמא אדמה

דפנה קרמר ומוזנא בשארה ממשיכות לקרב לבבות דרך טעמים מופלאים מהפרויקט המשותף שלהן "סיר לסלאם" והפעם עם עוגת עלי גפן שמתאימה גם לט"ו בשבט
דפנה קרמר ומוזנא בשארה ממשיכות לקרב לבבות דרך טעמים מופלאים מהפרויקט המשותף שלהן "סיר לסלאם" והפעם עם עוגת עלי גפן שמתאימה גם לט"ו בשבט
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    631
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 631.1 קק״ל 5048.5 קק״ל
    פחמימות 65.2 גרם 521.6 גרם
    שומן 37.8 גרם 302.3 גרם
    נתרן 114.4 מ״ג 915.5 מ״ג
    חלבון 9.7 גרם 77.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 43.3 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 37.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 130.6 מ״ג 1045.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.9 מ״ג
    אשלגן 499.6 מ״ג 3996.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    631
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 631.1 קק״ל 5048.5 קק״ל
    פחמימות 65.2 גרם 521.6 גרם
    שומן 37.8 גרם 302.3 גרם
    נתרן 114.4 מ״ג 915.5 מ״ג
    חלבון 9.7 גרם 77.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 43.3 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 37.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 130.6 מ״ג 1045.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.9 מ״ג
    אשלגן 499.6 מ״ג 3996.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור

״אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה״, אומרת הקילשאה וכדרכן של קילשאות, צודקת.

וכן ננגסה חלקת גן העדן שלנו בשבוע שעבר, עת פגשה את החיים עצמם… או את הפער הבלתי

נתפס בין המציאות כמות שהיא ובין הקיום הפנטסטי שאנחנו מייחלות לו.

אבל היי! הזכירה לי מיד החצי השני – לשם כך התכנסנו, זוכרת?

שהרי ההצעה הראשונית הייתה: ״בואי נרים ארוחה שתהיה גשר מעל לכל פוליטיקה ומגזר״

ובאלגנטיות של קיפוד חיזל”שה בי את הצער, על כל מה שרחוק מאיתנו שנות דור וקרבה אותי אליהקצת יותר.

“כדי להביא משהו לתוך חייך, דמיין שהוא כבר שם.” כתב  ריצארד בך (בקילשאה נוספת וצודקת)

ובעיני רוחי מיד דמיינתי עוגת עלי גפן שלמה שמחביאה בתוכה ערב רב של מרכיבים שחיים

בחמימות, בשקט ובהרמוניה זה לצד זה …

 

כשניגשנו למשימת הרכבתה, דרשתי להוציא ממנה כל רמז לחמיצות כי לגמרי הספיק לי,

וביקשתי להוסיף צימוקים ודבלות, ממתיקים טבעיים מלאי כוונות ועל הדרך זכר לט”ו בשבט –

חג האילנות. מכאן הבטחתי לה – רק נצמח.

 

השבוע אטע איתה עץ של תקווה.

עד אז, אני מקווה שייצא לכם טעים – הנה לפניכם המתכון לתיקון.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
  2. שוטפיםאת האורז במים קרים. מסננים.
  3. מרתיחים 3 ליטרים מים מומלחים בסיר גדול. מבשלים את האורז השטוף בסיר כחמש דקות ומסננים.
  4. בסיר רחב מטגנים את הבצל והשום בשמן זית על אש קטנה כחמש דקות. מוסיפים את הדלעת והעגבנייה, וממשיכים בטיגון עוד מספר דקות.
  5. מרפדים את תחתית התבנית ודפנותיה בשתי שכבות של עלי גפן חלוטים.
  6. מפזרים חצי מכמות האורז על התחתית עם עלי הגפן. מערבבים בקערה את הבצל, הדלעת, העגבניות, השום, התאנים הצימוקים והשקדים עם המלח והפלפל הלבן.
  7. מניחים את התערובת על האורז ומכסים במחצית השנייה של האורז.
  8. מניחים את גרגירי הפלפל האנגלי על האורז ומפזרים מלמעלה באופן אחיד (על האורז) את האגוז המוסקט.
  9. בוזקים מעט מלח ופלפל לבן מלמעלה, ומכסים היטב בעלי גפן.
  10. בוזקים שמן-זית בנדיבות ומכניסים לתנור לשעה עד שעה וחצי (טיפ קטן: כדאי להוסיף כלי חרס או עוד תבנית עם מים כדי לייצר לחות בתנור בזמן האפייה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת עלי גפן מלאה במתיקות לכבוד ט”ו בשבט ואמא אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות