רקע יטבתה

עוגת עקיצת הדבורה – עוגה טובה לשנה טובה!

וראיציה פשוטה וקלה להכנה, אבל לא פחות טעימה, לקלאסיקה הגרמנית: עוגת עקיצת הדבורה. שילוב של עוגה רכה ואוורירית עם קרם רך וציפוי פריך של שקדים מקורמלים
וראיציה פשוטה וקלה להכנה, אבל לא פחות טעימה, לקלאסיקה הגרמנית: עוגת עקיצת הדבורה. שילוב של עוגה רכה ואוורירית עם קרם רך וציפוי פריך של שקדים מקורמלים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4306
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4306.1 קק״ל 4306.1 קק״ל
    פחמימות 433.9 גרם 433.9 גרם
    שומן 249.8 גרם 249.8 גרם
    נתרן 1058.8 מ״ג 1058.8 מ״ג
    חלבון 91.7 גרם 91.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרם
    שומן רווי 109.3 גרם 109.3 גרם
    כולסטרול 1309.5 מ״ג 1309.5 מ״ג
    סידן 470.0 מ״ג 470.0 מ״ג
    ברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 840.7 מ״ג 840.7 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4306
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4306.1 קק״ל 4306.1 קק״ל
    פחמימות 433.9 גרם 433.9 גרם
    שומן 249.8 גרם 249.8 גרם
    נתרן 1058.8 מ״ג 1058.8 מ״ג
    חלבון 91.7 גרם 91.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרם
    שומן רווי 109.3 גרם 109.3 גרם
    כולסטרול 1309.5 מ״ג 1309.5 מ״ג
    סידן 470.0 מ״ג 470.0 מ״ג
    ברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 840.7 מ״ג 840.7 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי

מלית


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. מכינים את העוגה: שמים את הביצים, סוכר ותמצית ווניל לתוך קערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים ידנית פנימה, עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
  3. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-30-35 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב ונהיית קפיצית למגע. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור.
  4. מכינים את ציפוי השקדים: שמים בסיר בינוני את כל המרכיבים, למעט השקדים, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להזהיב ולהסמיך. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים, מצננים את העוגה לגמרי וחותכים לשתי שכבות.
  6. מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  7. מזלפים תלוליות הקרם על השכבה התחתונה של העוגה ומכסים עם השכבה העליונה עם ציפוי השקדים.
  8. מגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת עקיצת הדבורה – עוגה טובה לשנה טובה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      כמה ימים בודדים, אך מומלץ להגיש בתוך יום מההכנה במקסימום.

      Avatar
      מערכת Foody

      לא מומלץ להקפיא את העוגה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות