עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים של יהודית מורחיים

יהודית מורחיים מכינה עוגה חלומית: עוגת פעמיים שוקולד עם ארבעה מרכיבים בלבד, ובעיקר עם המון שוקולד גם בבסיס העוגה וגם בציפוי
יהודית מורחיים מכינה עוגה חלומית: עוגת פעמיים שוקולד עם ארבעה מרכיבים בלבד, ובעיקר עם המון שוקולד גם בבסיס העוגה וגם בציפוי
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    5911
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5911.4 קק״ל 5911.4 קק״ל
    פחמימות 407.0 גרם 407.0 גרם
    שומן 427.8 גרם 427.8 גרם
    נתרן 1650.8 מ״ג 1650.8 מ״ג
    חלבון 117.7 גרם 117.7 גרם
    סיבים תזונתיים 48.0 גרם 48.0 גרם
    שומן רווי 252.3 גרם 252.3 גרם
    כולסטרול 2805.2 מ״ג 2805.2 מ״ג
    סידן 736.6 מ״ג 736.6 מ״ג
    ברזל 48.1 מ״ג 48.1 מ״ג
    אשלגן 4497.6 מ״ג 4497.6 מ״ג
    אבץ 23.1 מ״ג 23.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    5911
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5911.4 קק״ל 5911.4 קק״ל
    פחמימות 407.0 גרם 407.0 גרם
    שומן 427.8 גרם 427.8 גרם
    נתרן 1650.8 מ״ג 1650.8 מ״ג
    חלבון 117.7 גרם 117.7 גרם
    סיבים תזונתיים 48.0 גרם 48.0 גרם
    שומן רווי 252.3 גרם 252.3 גרם
    כולסטרול 2805.2 מ״ג 2805.2 מ״ג
    סידן 736.6 מ״ג 736.6 מ״ג
    ברזל 48.1 מ״ג 48.1 מ״ג
    אשלגן 4497.6 מ״ג 4497.6 מ״ג
    אבץ 23.1 מ״ג 23.1 מ״ג
    סגור

השבת החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד נימוחה, רכה, טעימה ומענגת. המתכון של השף קונדיטור בן עמי ברתיני!

לפני מספר שנים השתתפתי בתוכנית “הכי טעים שיש”  עם חיים כהן ויונתן רושפלד.

המתכון שלי הופיע בקטגורית “קציצות” אני הכנתי קציצות “גונדי ברנג’י” קציצות אורז וקיבלתי עליהם 4 כוכבים מתוך 5 כוכבים.

בתוכנית היו כמה קטגוריות, כמו דגים, בשר, קציצות וגם עוגות גבינה ועוגות שוקולד.

לפני זמן הקרינו שוב את התוכנית של עוגות השוקולד והעוגה הזו שבתה אותי לגמרי, קראתי את המתכון וראיתי את הסרטון כמה פעמים. עשיתי שיעורי בית, הכנתי וצילמתי לנוחיותכם.

משתפת במתכון של אחת העוגות הטעימות ביותר שנקראת על ידי היוצר שלה בן עמי “עוגת שוקולד נטו”.

היכנסו לאופן הכנת העוגה ולמרכיביה, תראו שבעיקר העוגה מורכבת משוקולד וללא סוכר, קמח או אגוזים.

תודה רבה לשף קונדיטור בן עמי על מתכון נפלא.

לעוד מתכונים של יהודית

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה קפיצית בנייר אפייה ועוטפים אותה בחלקה החיצוני ברדיד אלומיניום. חותכים את החמאה לקוביות.
  2. על גבי בן מארי ממסים את השוקולד.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

    עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים
    עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים

  4. על גבי בן מארי טורפים את הביצים במשך כמה דקות ועד שהביצים מתחממות מעט.
  5. מסירים מהאש ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  6. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים כ-7 דקות נוספות ועד שהקצף מסמיך.
  7. מעבירים בכל פעם שליש מקצף הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים עם לקקן היטב לקבלת תערובת אחידה.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, מניחים בתוך תבנית תנור גדולה. מוזגים לתבנית התנור 2 כוסות מים רותחים.
  9. אופים במשך 12 דקות ועד שחלקה העליון של העוגה מתייצב.
  10. מכסים את העוגה ברדיד אלומיניום באופן רופף ואופים 12 דקות נוספות.
  11. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו ל-3 דקות, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
  12. מעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.

    עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים
    עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים

  13. מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השוקולד. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מניחים לדקה. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
  14. מוציאים את העוגה מהקירור והופכים על צלחת הגשה.
  15. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומטים אותה כך שהציפוי יטפטף בצידיה.
  16. שומרים את העוגה לילה בקירור. לפניי ההגשה מעבירים לטמפרטורת החדר למשך 5 דקות. חותכים עם סכין חדה טבולה במים רותחים.

הערות

  • ניתן להמיס את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל במקום על גבי בן מארי
  • ניתן לשמור חלק מהציפוי ולזלף אותו כעיטור על גבי העוגה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים של יהודית מורחיים

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    סיגלית קסוטו

    לא תכננתי טוב את הזמן והתחלתי להכין בבוקר לטובת קינוח בארוחת צהריים. הכנסתי לפריזר לשעה, כל השאר במקרר. יצא מושלם!!

    Avatar
    ronit dor

    הכנה מאוד קלה ומהירה. הכנתי בתבנית פיירקס כך שיצאה נמוכה מה שמאפשר יותר ציפוי צוקולד על שטח הפרוסה. העוגה יצאה נימוחה ובמרקם שאינו מחניק. טעם שוקולד עשיר. תודההץ רבה

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    שני

    היי מוסיפים את הביצים על הגז עם השוקולד והחמאה או בנפרד

      Avatar
      מערכת Foody

      טורפים את הביצים על בן מארי בקערה נפרדת (לא בקערה עם השוקולד והחמאה).

      Avatar
      מערכת Foody

      בלי קמח בכלללללל ((: קציפת הביצים “מחזיקה” את העוגה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות