עוגת קרמבו חגיגית בלי טיפת קמח

יהודית מורחיים חולקת איתנו עוגה שהולכת איתה עוד מאז ימי הצבא - עוגת קרמבו ללא טיפת קמח שתמיד מצליחה ומרשימה את כולם. קינוח מתוק לשבת
יהודית מורחיים חולקת איתנו עוגה שהולכת איתה עוד מאז ימי הצבא - עוגת קרמבו ללא טיפת קמח שתמיד מצליחה ומרשימה את כולם. קינוח מתוק לשבת
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    4121
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4120.5 קק״ל 4120.5 קק״ל
    פחמימות 262.6 גרם 262.6 גרם
    שומן 318.5 גרם 318.5 גרם
    נתרן 856.7 מ״ג 856.7 מ״ג
    חלבון 60.8 גרם 60.8 גרם
    סיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרם
    שומן רווי 187.3 גרם 187.3 גרם
    כולסטרול 1278.0 מ״ג 1278.0 מ״ג
    סידן 640.3 מ״ג 640.3 מ״ג
    ברזל 13.6 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 1591.1 מ״ג 1591.1 מ״ג
    אבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    4121
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4120.5 קק״ל 4120.5 קק״ל
    פחמימות 262.6 גרם 262.6 גרם
    שומן 318.5 גרם 318.5 גרם
    נתרן 856.7 מ״ג 856.7 מ״ג
    חלבון 60.8 גרם 60.8 גרם
    סיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרם
    שומן רווי 187.3 גרם 187.3 גרם
    כולסטרול 1278.0 מ״ג 1278.0 מ״ג
    סידן 640.3 מ״ג 640.3 מ״ג
    ברזל 13.6 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 1591.1 מ״ג 1591.1 מ״ג
    אבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור

תאמינו אבל את העוגה ללא קמח אני מכינה מיום שהתגייסתי לצבא.

לפעמים כשהשבת כמעט נכנסת ואין לי עדיין עוגה מוכנה, העוגה הזו היא הפתרון הכי קל והכי טעים.

המתכון המקורי הוא בציפוי של שוקולד מומס עם חמאה, עם השנים שידרגתי והתחלתי להכין עם שמנת מתוקה, הקונדיטורים קוראים לזה “גנאש”. הכי כיף להשאיר מעט קרם קצפת ולהכניס לשק זילוף עם צנתר פרח, לזלף מסביב לעוגה ולקשט עם דובדבנים מסוכרים.

הפעם חרגתי ממנהגי וקישטתי עם סוכריות עדשים צבעוניות.

אני מקווה שתהנו מהעוגה, לאחר ההכנה אתם יכולים לצלם ולשתף אותי, אשמח מאוד.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מכינים את הטורט: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את החלבונים. ברגע שיש מעט בועות מוסיפים את הסוכר ב-2-3 נגלות. הקצף צריך להיות רך וגמיש (זהירות לא להקציף יותר מדי).
  2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים (השתמשו במפריד ביצים כזה אם אתם מתקשים).
  3. מוסיפים לקערת החלבונים המוקצפים ומקפלים פנימה בעדינות בעזרת לקקן.
  4. מוסיפים את האינסטנט פודינג שוקולד ואת הקקאו ומקפלים פנימה בעדינות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב את התבנית ומפזרים מעט קקאו או סוכר על הדפנות ועל התחתית. נפטרים מעודפים.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  7. מכינים את הקרם: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, החלב והאינסטנט פודינג וניל לקרם חלק ויציב.
  8. מורחים את הקרם על העוגה הקרה - שומרים מעט מהקרם לקישוט העוגה בסוף. מעבירים את העוגה לצינון במקרר.
  9. מכינים גנאש שוקולד: שמים את השמנת בסיר קטן ומעלים לסף רתיחה.
  10. שוברים את השוקולדים לקוביות ושמים בקערה. שופכים את השמנת החמה מעל השוקולדים ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  11. מוציאים את העוגה מהמקרר ובעזרת מצקת קטנה מוזגים את הגאנש כך שיצפה את פני העוגה ויזלוג מעט לצדדים.
  12. את יתרת הקרם ששמרנו לקישוט שמים בשקית זילוף ומזלפים פרחים על העוגה(בדקו את ערכת הזילוף המגניבה הזאת). אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת קרמבו חגיגית בלי טיפת קמח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    שני

    מה אפשר לשים במקום החלב כדי תצא פרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      חלב צמחי

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות