עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו

הילה סער מכינה עוגה מיוחדת ולא שגרתית שעומדת להפתיע אתכם: עוגת שוקולד ואבוקדו. עוגה ללא גלוטן ודלה בפחמימה, אבל פאדג׳ית, רכה ובמתיקות מעודנת
הילה סער מכינה עוגה מיוחדת ולא שגרתית שעומדת להפתיע אתכם: עוגת שוקולד ואבוקדו. עוגה ללא גלוטן ודלה בפחמימה, אבל פאדג׳ית, רכה ובמתיקות מעודנת
  • הילה סער
שמרו
כשר
20 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2627
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2626.8 קק״ל 2626.8 קק״ל
    פחמימות 174.7 גרם 174.7 גרם
    שומן 186.4 גרם 186.4 גרם
    נתרן 515.9 מ״ג 515.9 מ״ג
    חלבון 79.6 גרם 79.6 גרם
    סיבים תזונתיים 62.0 גרם 62.0 גרם
    שומן רווי 35.3 גרם 35.3 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 744.3 מ״ג 744.3 מ״ג
    ברזל 23.5 מ״ג 23.5 מ״ג
    אשלגן 5252.1 מ״ג 5252.1 מ״ג
    אבץ 20.4 מ״ג 20.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2627
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2626.8 קק״ל 2626.8 קק״ל
    פחמימות 174.7 גרם 174.7 גרם
    שומן 186.4 גרם 186.4 גרם
    נתרן 515.9 מ״ג 515.9 מ״ג
    חלבון 79.6 גרם 79.6 גרם
    סיבים תזונתיים 62.0 גרם 62.0 גרם
    שומן רווי 35.3 גרם 35.3 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 744.3 מ״ג 744.3 מ״ג
    ברזל 23.5 מ״ג 23.5 מ״ג
    אשלגן 5252.1 מ״ג 5252.1 מ״ג
    אבץ 20.4 מ״ג 20.4 מ״ג
    סגור

איזה כיף שעונת האבוקדו בשיאה! 

אבוקדו הוא המרכיב העיקרי בארוחת הבוקר שלי בכל חודשי החורף. אבל אף פעם לא מספיק לי ממנו, אז למה שלא נכין ממנו גם קינוח?

לפני כמה ימים פתחתי אבוקדו שנראה והרגיש מבטיח, אבל לצערי הוא בפועל היה קשה מדי לאכילה. בגלל שאי אפשר לחזור אחורה אחרי שפותחים אותו, חשבתי מה אפשר לעשות כדי להציל את אהובי, האבוקדו.
נזכרתי במתכון שניסיתי פעם לעוגת שוקולד אבוקדו שלא יצא מספיק מוצלח.

אבל אני הייתי נחושה, ויצאתי למקצה שיפורים.
לבסוף הגעתי למתכון שאני מרוצה ממנו והתוצאה- עוגת שוקולד פאדג’ית ולחה, במתיקות עדינה (כמו שאני אוהבת), שמכינים ב-5 דקות בבלנדר ושולחים לתנור.

העוגה הזו היא גם נטולת גלוטן וגם דלה בפחמימות ומתאימה למי שנמנע משניהם אבל לא רק.
אתם מוזמנים לגוון ולנסות עם המרכיבים לפי ההעדפות האישיות ולפי מה שיש בבית.
כל האפשרויות מופיעות בהערות במתכון.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
20 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


עוגה

עיטור


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. טוחנים את כל המרכיבים ביחד בבלנדר או במעבד מזון.
  3. במידה ומשתמשים במעבד מזון, עוצרים את הפעולה באמצע ומנקים בעזרת מרית את הדפנות כדי שכל המרכיבים ייטחנו לבלילה אחידה. הבלילה צריכה לצאת סמיכה ושוקולדית מאוד.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  5. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ואופים כ-30-35 דקות עד שהעוגה יציבה למגע, והקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  6. מניחים לצינון ולהתייצבות כחצי שעה לפני שפורסים.
  7. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 5 ימים, אפשר לחמם מעט לפני ההגשה.

הערות

  • אפשר להמתיק יותר או פחות לפי ההעדפה האישית שלכם. השוקולד צ'יפס מוסיפים מתיקות, כך שאם מוותרים עליו כדאי לתגבר את המתיקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    הילה – שאפו על המתכון! טעים ? ומקורי

תגובות (15)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מיכל, לא שקלנו 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות