נטלי לוין עם עוגת כוכבות – עוגת שוקולד מהירה עם ענני קצפת

עוגת שוקולד חגיגית ועשירה, שמכינים ממש בקלות. אפשר לעשות ממנה עוגת יומולדת טעימה במיוחד או פשוט להכין אותה לכל מי שחובב שוקולד. ההנאה מובטחת
עוגת שוקולד חגיגית ועשירה, שמכינים ממש בקלות. אפשר לעשות ממנה עוגת יומולדת טעימה במיוחד או פשוט להכין אותה לכל מי שחובב שוקולד. ההנאה מובטחת
  • נטלי לוין
שמרו
כשר
28 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    8355
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8354.9 קק״ל 8354.9 קק״ל
    פחמימות 742.7 גרם 742.7 גרם
    שומן 551.1 גרם 551.1 גרם
    נתרן 795.5 מ״ג 795.5 מ״ג
    חלבון 102.0 גרם 102.0 גרם
    סיבים תזונתיים 39.2 גרם 39.2 גרם
    שומן רווי 234.3 גרם 234.3 גרם
    כולסטרול 892.0 מ״ג 892.0 מ״ג
    סידן 564.5 מ״ג 564.5 מ״ג
    ברזל 34.9 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 3646.0 מ״ג 3646.0 מ״ג
    אבץ 15.7 מ״ג 15.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    8355
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8354.9 קק״ל 8354.9 קק״ל
    פחמימות 742.7 גרם 742.7 גרם
    שומן 551.1 גרם 551.1 גרם
    נתרן 795.5 מ״ג 795.5 מ״ג
    חלבון 102.0 גרם 102.0 גרם
    סיבים תזונתיים 39.2 גרם 39.2 גרם
    שומן רווי 234.3 גרם 234.3 גרם
    כולסטרול 892.0 מ״ג 892.0 מ״ג
    סידן 564.5 מ״ג 564.5 מ״ג
    ברזל 34.9 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 3646.0 מ״ג 3646.0 מ״ג
    אבץ 15.7 מ״ג 15.7 מ״ג
    סגור

המתכון הזה הוא אחד מאותם מתכונים שאני תמיד נהנית לחזור אליהם. בכל פעם שאני רוצה להכין עוגת שוקולד מהירה, אבל כזאת שגם תסחט קריאות התפעלות ותגרום לכולם ללקק את הצלחות עד הפירור האחרון – זאת העוגה המנצחת שלי.

מתחת למראה המרשים שלה, היא באמת עוגת שוקולד קלה שכל אחד יכול להכין, אבל מהביס הראשון אפשר להרגיש עד כמה היא איכותית. אם אתם מחפשים עוגת שוקולד עסיסית ועשירה אבל לא רוצים שהיא תהיה כבדה ודחוסה, זאת בדיוק העוגה שאתם רוצים. קלילה, נימוחה בפה ועושה חשק לעוד ועוד ו.. עוד.

אבל אם נסתכל רגע על הקנקן ולא על מה שיש בתוכו, מה שהופך אותה לכוכבת של ממש הם ענני הקצפת שמקשטים אותה, שהם פשוט חלום. נמסים בפה, עוטפים כל ביס בצמרמורות של עונג ועושים את כל ההבדל. מעבר לזה, הם גם התוספת שמעניקה לעוגה את המראה החגיגי והמושקע, כשבעצם רק אתם (ואני) יודעים שהיא לא דרשה מכם המון עבודה.

היא מעולה בתור עוגת שוקולד ליום הולדת, לכל הגילאים, אבל גם נהדרת אם אתם מחפשים מתכון לעוגת שוקולד סתם ככה, בלי סיבה מיוחדת. מעבר לזה, אם אתם רוצים לשמח חובבי שוקולד מושבעים, העוגה הזאת תהיה חלום שמתגשם, ויש לי תחושה שאפילו ספקני השוקולד הגדולים ביותר ייכנעו לה בשמחה. מוזמנים לנסות ולעדכן אותי בתגובות איך יצא!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
28 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה שמים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
  5. אופים את העוגה במשך 50-55 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
  8. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  9. מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
  10. מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
  11. מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  12. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
  13. מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.
  14. מגישים על מגש עוגה מהמם כזה להשלמת המראה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נטלי לוין עם עוגת כוכבות – עוגת שוקולד מהירה עם ענני קצפת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    אני תמיד מתלבטת האם מתאים עוגה יבשה/בחושה עם קצפת. איך זה מסתדר פה?

    Avatar
    תהילה

    היי רציתי לדעת אם אפשרי להחליף את השמנת חמוצה במשהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף ביוגורט או רוויון (או אם רוצים תחליף פרווה אז יוגורט צמחי) בהצלחה!

    Avatar
    רחלי

    היי נטלי, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? ואם כן – אז כמה? תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להשתמש בחמאה מומסת (אפשר להמיס במיקרו). יחס ההמרה הוא: 85 גרם שמן=100 גרם חמאה. בהצלחה (:

      Avatar
      רחלי

      היי נטלי, מאז שנחשפתי למתכון הזה יוצא לי להכין אותו בכל אירוע, או סתם ככה לפינוק, ואני מקבלת מלאאאאא מחמאות, ותמיד מתבקשת לשתף את המתכון, אז מעבירה את הדף הזה הלאה לכולן 🙂 תודה רבה!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לשמוע, תודה על השיתוף! 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות