רקע יטבתה

עוגת שוקולית בציפוי שוקולד: לא רק ליום הולדת!

עוגת שוקולית - המצאה גאונית לעוגה סופר עסיסית ואקסטרה שוקולדית שמכינים בקלי קלות! השימוש בשמנת מתוקה בבלילה מעניק לעוגה טעם עשיר והציפוי מעניק את החגיגיות המתבקשת
עוגת שוקולית - המצאה גאונית לעוגה סופר עסיסית ואקסטרה שוקולדית שמכינים בקלי קלות! השימוש בשמנת מתוקה בבלילה מעניק לעוגה טעם עשיר והציפוי מעניק את החגיגיות המתבקשת
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
17 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    5809
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5809.1 קק״ל 5809.1 קק״ל
    פחמימות 416.4 גרם 416.4 גרם
    שומן 427.1 גרם 427.1 גרם
    נתרן 3077.9 מ״ג 3077.9 מ״ג
    חלבון 81.4 גרם 81.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 5.4 גרם
    שומן רווי 138.8 גרם 138.8 גרם
    כולסטרול 1511.5 מ״ג 1511.5 מ״ג
    סידן 483.9 מ״ג 483.9 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 1170.2 מ״ג 1170.2 מ״ג
    אבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    5809
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5809.1 קק״ל 5809.1 קק״ל
    פחמימות 416.4 גרם 416.4 גרם
    שומן 427.1 גרם 427.1 גרם
    נתרן 3077.9 מ״ג 3077.9 מ״ג
    חלבון 81.4 גרם 81.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 5.4 גרם
    שומן רווי 138.8 גרם 138.8 גרם
    כולסטרול 1511.5 מ״ג 1511.5 מ״ג
    סידן 483.9 מ״ג 483.9 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 1170.2 מ״ג 1170.2 מ״ג
    אבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
17 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, השמן, הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת עיסה חלקה.
  3. מוסיפים את הקמח, השוקולית והסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי גם אם יש קצת גושים.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה. כדי להיות בטוחים מחדירים קיסם לאמצע העוגה וכשהוא יוצא עם טיפה פירורים העוגה מוכנה.
  5. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן.
  6. כשהשמנת חמה מאוד, על סף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד תוך כדי ערבוב, עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
  7. מצפים את העוגה בשוקולד המומס.
  8. מחכים שהשוקולד יצטנן מעט ומפזרים סוכריות מעל.

    עוגת שוקולית בציפוי שוקולד1
    עוגת שוקולית נהדרת! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: יעל מגן

הערות

  • רוצים להכין את העוגה בגרסת פרווה? החליפו את השמנת המתוקה בקצפת צמחית פרווה. לא תבחינו בהבדל!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שוקולית בציפוי שוקולד: לא רק ליום הולדת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    אילנה

    העוגה ממש טעימה וטובה האם אפשר עם מתקשר יד?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אילנה, לא הבנתי את כוונתך, מה הכוונה מתקשר יד? משמח לקרוא שהעוגה טעימה וטובה!

      Avatar
      גיתית

      באיזה תבנית?

      Avatar
      מערכת Foody

      תבנית עגולה 24 ס”מ – ראי מעל רשימת המצרכים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות