עוגת שחמט של קרין גורן

קרין גורן אופה עוגת שחמט בעיצוב נוסטלגי בטעם שוקולד ווניל. סוד העוגה המרשימה מתגלה כאשר חותכים ממנה פרוסה ונחשפים ריבועי השחמט הסימטריים בתוכה
קרין גורן אופה עוגת שחמט בעיצוב נוסטלגי בטעם שוקולד ווניל. סוד העוגה המרשימה מתגלה כאשר חותכים ממנה פרוסה ונחשפים ריבועי השחמט הסימטריים בתוכה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    8669
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8669.3 קק״ל 8669.3 קק״ל
    פחמימות 1007.2 גרם 1007.2 גרם
    שומן 463.1 גרם 463.1 גרם
    נתרן 1863.8 מ״ג 1863.8 מ״ג
    חלבון 142.3 גרם 142.3 גרם
    סיבים תזונתיים 15.2 גרם 15.2 גרם
    שומן רווי 129.7 גרם 129.7 גרם
    כולסטרול 2380.4 מ״ג 2380.4 מ״ג
    סידן 987.6 מ״ג 987.6 מ״ג
    ברזל 13.1 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 1933.7 מ״ג 1933.7 מ״ג
    אבץ 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    8669
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8669.3 קק״ל 8669.3 קק״ל
    פחמימות 1007.2 גרם 1007.2 גרם
    שומן 463.1 גרם 463.1 גרם
    נתרן 1863.8 מ״ג 1863.8 מ״ג
    חלבון 142.3 גרם 142.3 גרם
    סיבים תזונתיים 15.2 גרם 15.2 גרם
    שומן רווי 129.7 גרם 129.7 גרם
    כולסטרול 2380.4 מ״ג 2380.4 מ״ג
    סידן 987.6 מ״ג 987.6 מ״ג
    ברזל 13.1 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 1933.7 מ״ג 1933.7 מ״ג
    אבץ 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגות

עוגה הכהה

מלית שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מרפדים 2 תבניות זהות בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  2. מכינים את עוגת הווניל: מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל למשך 10 דקות במהירות גבוהה, לקבלת תערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים במזיגה איטית את השמן, ומייד אחריו מיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. משטחים חצי מהתערובת בתבנית אחת.
  4. מכינים את התוספת לעוגה הכהה: ממיסים אבקה להכנת שוקו וקקאו במים רותחים. מוסיפים לתערובת שנשארה במיקסר ומעבדים לאט (או מקפלים בלקקן), לתערובת בצבע שוקולד. משטחים בתבנית השנייה.
  5. אופים את העוגות במשך 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
  6. מרכיבים את העוגות לעוגה אחת בדוגמת שחמט: מחלצים את העוגות מהתבניות ומיישרים את פניהן בסכין ארוכה ככל האפשר. חוצים כל אחת מהעוגות לרוחב (בסך הכול יתקבלו ארבע שכבות: שתיים וניל ושתיים שוקולד).
  7. מניחים את ארבע השכבות על משטח העבודה. מניחים קערית הפוכה בקוטר 16 ס”מ במרכז כל שכבה וחותכים עיגול לפי שולי הקערית. מניחים כוס הפוכה בקוטר 8 ס”מ במרכז וחותכים בסכין עיגול פנימי לפי שולי הכוס.
  8. מפרידים בין החלקים ומרכיבים מחדש כך שבכל שכבה יתקבלו צבעים מנוגדים לסירוגין: העיגול הפנימי והטבעת החיצונית בצבע זהה, והטבעת האמצעית בצבע מנוגד.
  9. מכינים את מלית השוקולד שתשמש “דבק” בין השכבות ומסיימים להרכיב: מערבבים ממרח שוקולד ומים רותחים לתערובת רכה ונוחה למריחה.
  10. מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן (מרימים בעדינות, עדיף בארבע ידיים. לא נורא אם נשבר קצת בדרך). מורחים שכבה דקיקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום. שוב מורחים שכבה דקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן. מורחים במלית שוקולד ומכסים בשכבת העוגה שנותרה (עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום).
  11. מכינים את הקרם ומצפים: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מצפים את העוגה בקרם למעלה וגם בצדדים.

מגישים את העוגה בשלמותה לשולחן. חותכים, מוציאים פרוסה ראשונה - ומתפעלים. שומרים מכוסה במקרר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שחמט של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    רויטל עטיה
    Avatar
    jenny salomon

    ????

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    Tehila

    איך אפשר לעשות את העוגה פרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      משתמשים בציפוי בשמנת צמחית ומשקה צמחי

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות