בחושה ונהדרת: עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו

נשארו לכם בננות שהפכו בשלות יתר על המידה? אל דאגה - אייל רווח מסדר לכם עוגת שיש בננות ושוקולד רכה טעימה בטירוף, עם קראמבל קקאו מתוק לתוספת פריכות משגעת
נשארו לכם בננות שהפכו בשלות יתר על המידה? אל דאגה - אייל רווח מסדר לכם עוגת שיש בננות ושוקולד רכה טעימה בטירוף, עם קראמבל קקאו מתוק לתוספת פריכות משגעת
  • אייל רווח
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    537
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 537.4 קק״ל 4299.2 קק״ל
    פחמימות 72.8 גרם 582.4 גרם
    שומן 24.9 גרם 199.1 גרם
    נתרן 486.2 מ״ג 3889.4 מ״ג
    חלבון 8.0 גרם 63.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 61.8 גרם
    כולסטרול 87.5 מ״ג 699.6 מ״ג
    סידן 35.4 מ״ג 283.2 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 15.0 מ״ג
    אשלגן 295.5 מ״ג 2363.8 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    537
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 537.4 קק״ל 4299.2 קק״ל
    פחמימות 72.8 גרם 582.4 גרם
    שומן 24.9 גרם 199.1 גרם
    נתרן 486.2 מ״ג 3889.4 מ״ג
    חלבון 8.0 גרם 63.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 61.8 גרם
    כולסטרול 87.5 מ״ג 699.6 מ״ג
    סידן 35.4 מ״ג 283.2 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 15.0 מ״ג
    אשלגן 295.5 מ״ג 2363.8 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור

מכירים את זה שאתם קונים בננות לא הכי בשלות, ואז פתאום הן הופכות לרכות מידי ולא ממש בא לכם לאכול אותן כבר? אז ככה קורה לי כל פעם.

הפתרון המושלם בעיני בכל פעם זה להכין עוגת בננות. ואחד השילובים האהובים עלי עם בננה (אחרי שייק תות-בננה כמובן) הוא שוקולד. והרבה אם אפשר.

העוגה הזאת יוצאת סופר רכה בזכות השימוש בשמן והשילוב עם הקרמבל מעל משלים את המרקם שלה.

המתכון מתאים לתבנית אינגלש קייק גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות קטנות או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגה

קרמבל


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה את השמן.
  3. מערבבים בקערה את הבננות המעוכות עם השמנת החמוצה והוניל. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
  4. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה אל תוך קערת המיקסר. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  5. שמים את השוקולד בקערה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל או בבן-מרי. מוסיפים את הקקאו וכוס מתערובת העוגה. מערבבים עד לאיחוד.
  6. משמנים ומקמחים תבנית אינגלש קייק. מוסיפים לסירוגין כף גדושה מכל תערובת. ולאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת סכין.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  8. מכינים את הקרמבל: פרט לחמאה, שמים את כל מרכיבי הקרמבל בקערה ומערבבים.
  9. את החמאה ממיסים במיקרוגל ושופכים על התערובת היבשה. מערבבים בעזרת מזלג עד שנוצרים פירורים גדולים.
  10. מפוררים בעזרת היד את תערובת הקרמבל מעל העוגה באופן שווה.
  11. אופים את העוגה כשעה או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. ניתן לשמור את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים או שבוע במקרר.

    עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו. צילום: אייל רווח
    עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו. צילום: אייל רווח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בחושה ונהדרת: עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    גם טעים❣️ וגם חתיך ❤️

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    חנה שרעבי

    היי, האם המתכון לתבנית אינגליש אחת?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, עדכנו במתכון כדי שיהיה ברור

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות