עוגת שיש וקוקוס מרשימה

מי לא אוהב עוגות שיש, שיקום! יהודית מורחיים מכינה עוגת שיש עם קוקוס שקצת יוצאת מהקופסא ומענגת את כל מי שאוכל אותה. ניתן להכין אותה בגירסת הפרווה, ככה שזה בכלל נפלא!
מי לא אוהב עוגות שיש, שיקום! יהודית מורחיים מכינה עוגת שיש עם קוקוס שקצת יוצאת מהקופסא ומענגת את כל מי שאוכל אותה. ניתן להכין אותה בגירסת הפרווה, ככה שזה בכלל נפלא!
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    6105
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6105.1 קק״ל 6105.1 קק״ל
    פחמימות 667.0 גרם 667.0 גרם
    שומן 340.3 גרם 340.3 גרם
    נתרן 1884.6 מ״ג 1884.6 מ״ג
    חלבון 94.7 גרם 94.7 גרם
    סיבים תזונתיים 46.0 גרם 46.0 גרם
    שומן רווי 193.2 גרם 193.2 גרם
    כולסטרול 1483.0 מ״ג 1483.0 מ״ג
    סידן 510.6 מ״ג 510.6 מ״ג
    ברזל 31.3 מ״ג 31.3 מ״ג
    אשלגן 3085.7 מ״ג 3085.7 מ״ג
    אבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    6105
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6105.1 קק״ל 6105.1 קק״ל
    פחמימות 667.0 גרם 667.0 גרם
    שומן 340.3 גרם 340.3 גרם
    נתרן 1884.6 מ״ג 1884.6 מ״ג
    חלבון 94.7 גרם 94.7 גרם
    סיבים תזונתיים 46.0 גרם 46.0 גרם
    שומן רווי 193.2 גרם 193.2 גרם
    כולסטרול 1483.0 מ״ג 1483.0 מ״ג
    סידן 510.6 מ״ג 510.6 מ״ג
    ברזל 31.3 מ״ג 31.3 מ״ג
    אשלגן 3085.7 מ״ג 3085.7 מ״ג
    אבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור

עוגת שיש שוקולד וקוקוס, רכה, עסיסית וקלה להכנה עם שילוב צבעים שיוצר צורה של דמקה. ניתן להכין פרווה או חלבי.

ברגע שפורסים את העוגה לפתע מתגלה לנו כזה מראה מרנין שעושה חשק מיד לטעום. המפגש הזה של שוקולד עם קוקוס הוא מנצח.

העוגה יוצאת מאוד רכה אם מקפידים לאפות אותה בזמנים מדוייקים.

זאת עוגה מאוד וותיקה מהבלוג הקודם שהיו לה מלא מלא כניסות והמון תגובות מחמיאות.

היום העלתי אותה לסטורי בלווית סרטונים  ותמונות חדשות. קיבלתי מבול של פניות למתכון.

מי שרוצה לקבל עוגה חגיגית ישנה אפשרות להמיס שוקולד עם חמאה או להכין גנאש ולקשט מעל העוגה.

אשמח לקבל מכם תגובות ושיתופים גם בעמוד האינסטגרם שלי

עקבו אחרי גם בסטורי, אני מעלה אחלה של סרטונים למתכונים שלי!

שתדעו שאני כאן בשבילכם לכל שאלה ובקשה. אוהבת אתכם♥

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מפרידים 2 ביצים בלבד, את החלבונים שמים בקערה ומקציפים במערבל. כאשר נוצרות מעט בועות מסביב מוסיפים חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב.
  3. מוסיפים את הקוקוס לקצף החלבונים ומקפלים בתנועות עטיפה, מניחים את הקערה בצד.
  4. בקערה שנייה שמים את 2 החלמונים שנשארו ומוסיפים את 3 הביצים השלמות וכוס הסוכר שנותרה. מקציפים כ 3-4 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  5. שמים בקערה נפרדת מרגרינה, שוקולד ואבקת נס קפה וממיסים במיקרוגל כדקה וחצי. מוציאים וטורפים היטב עד לקבלת תערובת שוקולדית מבריקה.
  6. מקפלים את תערובת הביצים הטרופות אל תערובת השוקולד עד להטמעה.
  7. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומוסיפים בתנועות עדינות לתערובת השוקולד.
  8. משמנים היטב את התבנית גם בחריצים.
  9. יוצקים מחצית מתערובת השוקולד, מורחים מעל את קצף הקוקוס ולבסוף את יתרת תערובת השוקולד שנותרה.
  10. אופים 40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. המנעו מאפיית יתר.
  11. מצננים כרבע שעה והופכים על צלחת הגשה.
  12. קישוט: אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה ולמרוח על העוגה (לא חובה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שיש וקוקוס מרשימה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות