עוגת שכבות עם קרם וניל וכדורי קוקוס בסגנון רפאלו
עוגת שכבות מפוארת של תומר אומנסקי עם שלוש שכבות של עוגה מפנקת, קרם וניל מסקרפונה, ציפוי קוקוס וכדורי רפאלו ביתיים יפים וקלים להכנה
עוגת שכבות מפוארת של תומר אומנסקי עם שלוש שכבות של עוגה מפנקת, קרם וניל מסקרפונה, ציפוי קוקוס וכדורי רפאלו ביתיים יפים וקלים להכנה
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 11311.6 קק״ל 11311.6 קק״לפחמימות 874.7 גרם 874.7 גרםשומן 790.6 גרם 790.6 גרםנתרן 1428.8 מ״ג 1428.8 מ״גחלבון 156.7 גרם 156.7 גרםסיבים תזונתיים 48.5 גרם 48.5 גרםשומן רווי 434.9 גרם 434.9 גרםכולסטרול 1309.3 מ״ג 1309.3 מ״גסידן 1707.7 מ״ג 1707.7 מ״גברזל 16.5 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 3338.0 מ״ג 3338.0 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל 12 שעות
-
קלוריות11312
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 11311.6 קק״ל 11311.6 קק״לפחמימות 874.7 גרם 874.7 גרםשומן 790.6 גרם 790.6 גרםנתרן 1428.8 מ״ג 1428.8 מ״גחלבון 156.7 גרם 156.7 גרםסיבים תזונתיים 48.5 גרם 48.5 גרםשומן רווי 434.9 גרם 434.9 גרםכולסטרול 1309.3 מ״ג 1309.3 מ״גסידן 1707.7 מ״ג 1707.7 מ״גברזל 16.5 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 3338.0 מ״ג 3338.0 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות 11312 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבות העוגה
-
3 ביצים L
-
300 גרם סוכר לבןאו 1.5 כוסות
-
150 גרם שמן קנולהאו 3/4 כוס
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
-
150 גרם חלב מרוכז
-
300 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%או גביע
-
420 גרם קמח לבןאו 3 כוסות
-
15 גרם אבקת אפייהאו 3 כפיות
-
1 כף חומץ 5%
קרם וניל וחלב מרוכז
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
200 גרם חלב מרוכז
-
40 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילאו 80 גרם לקבלת קרם יציב יותר
גימור וקישוט
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
15 גרם אבקת סוכראו 1.5 כפות
-
15 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילאו 1 כף גדושה
-
3 כוסות קוקוס טחון
אופן הכנה
- מכינים את שכבות העוגה: בקערת מיקסר נקציף במשך 2 דקות ביצים וסוכר.
- נוסיף פנימה שמן, חלב מרוכז ושמנת חמוצה ונערבב היטב.
- נוסיף לקערה קמח, אבקת אפייה וחומץ ונערבב עד לאיחוד.
- נחלק את העוגה ל-4 שכבות (ניתן לאפות ב-4 רינגים בקוטר 20 ס”מ או לחילופין ב-2 רינגים בקוטר 20 ס”מ ולאחר האפייה והצינון לחצות את העוגות באמצע או לחילופין ב-4 תבניות עגולות חד פעמיות ולקרוץ מתוכן בעזרת רינג בקוטר 20 ס”מ).
- נאפה את העוגות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במצב טורבו, כ-25 עד 45 דקות, תלוי בגודל התבנית והבלילה שהכנסתם. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ בה יוצא יבש. נקרר את שכבות העוגה היטב.
- מכינים קרם וניל וחלב מרוכז: בקערת מיקסר נקציף שמנת מתוקה, מסקרפונה וחלב מרוכז במהירות נמוכה.
- לאחר הטמעת המסקרפונה ואיחוד החומרים נעלה את מהירות המיקסר ונקציף לקבלת קצפת רכה.
- נוסיף את הפודינג ונקציף לקבלת קצפת יציבה.
- נזלף את הקרם בין שכבות העוגה (נשתמש ב-3 שכבות) ונצפה אותה מכל הכיוונים בקרם. נעביר למקרר לשעתיים לפחות.
- מכינים כדורי רפאלו ביתיים: ניקח את שכבת העוגה הרביעית, נפורר אותה בקערה, נוסיף לה מעט חלב מרוכז או שמנת מוקצפת ונערבב עד לקבלת מרקם של כדורי שוקולד. נכדרר את הכדורים ונכניס אותם לתוך שקית זיפ-לוק מלאה בקוקוס ונצפה את הכדורים.
- גימור וקישוט: נקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקבלת קצפת רכה, נוסיף את הפודינג ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- נצפה את העוגה בקוקוס בעדינות, נשתמש בשקית זיפ-לוק ונפזר באמצעותה את הקוקוס על העוגה והדפנות.
- נזלף על העוגה תלוליות קצפת ונניח מעליהן את כדורי הרפאלו שהכנו מבעוד מועד.
- מומלץ לאכול עוגת שכבות אחרי שהיא “נחה” במקרר לפחות 8 שעות.
אופן הכנה
- מכינים את שכבות העוגה: בקערת מיקסר נקציף במשך 2 דקות ביצים וסוכר.
- נוסיף פנימה שמן, חלב מרוכז ושמנת חמוצה ונערבב היטב.
- נוסיף לקערה קמח, אבקת אפייה וחומץ ונערבב עד לאיחוד.
- נחלק את העוגה ל-4 שכבות (ניתן לאפות ב-4 רינגים בקוטר 20 ס”מ או לחילופין ב-2 רינגים בקוטר 20 ס”מ ולאחר האפייה והצינון לחצות את העוגות באמצע או לחילופין ב-4 תבניות עגולות חד פעמיות ולקרוץ מתוכן בעזרת רינג בקוטר 20 ס”מ).
- נאפה את העוגות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במצב טורבו, כ-25 עד 45 דקות, תלוי בגודל התבנית והבלילה שהכנסתם. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ בה יוצא יבש. נקרר את שכבות העוגה היטב.
- מכינים קרם וניל וחלב מרוכז: בקערת מיקסר נקציף שמנת מתוקה, מסקרפונה וחלב מרוכז במהירות נמוכה.
- לאחר הטמעת המסקרפונה ואיחוד החומרים נעלה את מהירות המיקסר ונקציף לקבלת קצפת רכה.
- נוסיף את הפודינג ונקציף לקבלת קצפת יציבה.
- נזלף את הקרם בין שכבות העוגה (נשתמש ב-3 שכבות) ונצפה אותה מכל הכיוונים בקרם. נעביר למקרר לשעתיים לפחות.
- מכינים כדורי רפאלו ביתיים: ניקח את שכבת העוגה הרביעית, נפורר אותה בקערה, נוסיף לה מעט חלב מרוכז או שמנת מוקצפת ונערבב עד לקבלת מרקם של כדורי שוקולד. נכדרר את הכדורים ונכניס אותם לתוך שקית זיפ-לוק מלאה בקוקוס ונצפה את הכדורים.
- גימור וקישוט: נקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקבלת קצפת רכה, נוסיף את הפודינג ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- נצפה את העוגה בקוקוס בעדינות, נשתמש בשקית זיפ-לוק ונפזר באמצעותה את הקוקוס על העוגה והדפנות.
- נזלף על העוגה תלוליות קצפת ונניח מעליהן את כדורי הרפאלו שהכנו מבעוד מועד.
- מומלץ לאכול עוגת שכבות אחרי שהיא “נחה” במקרר לפחות 8 שעות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
בתמונה העוגה נראת 3 שכבות האם זה 4 שכבות או 3?
היי חן, העוגה בתמונה היא אילוסטרציה בלבד. הכמות במתכון היא ל-4 שכבות. בהצלחה!