עוגת שכבות עם קרם וניל וכדורי קוקוס בסגנון רפאלו

עוגת שכבות מפוארת של תומר אומנסקי עם שלוש שכבות של עוגה מפנקת, קרם וניל מסקרפונה, ציפוי קוקוס וכדורי רפאלו ביתיים יפים וקלים להכנה
עוגת שכבות מפוארת של תומר אומנסקי עם שלוש שכבות של עוגה מפנקת, קרם וניל מסקרפונה, ציפוי קוקוס וכדורי רפאלו ביתיים יפים וקלים להכנה
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
    11312
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 11311.6 קק״ל 11311.6 קק״ל
    פחמימות 874.7 גרם 874.7 גרם
    שומן 790.6 גרם 790.6 גרם
    נתרן 1543.8 מ״ג 1543.8 מ״ג
    חלבון 156.7 גרם 156.7 גרם
    סיבים תזונתיים 48.5 גרם 48.5 גרם
    שומן רווי 434.9 גרם 434.9 גרם
    כולסטרול 1309.3 מ״ג 1309.3 מ״ג
    סידן 1707.7 מ״ג 1707.7 מ״ג
    ברזל 18.7 מ״ג 18.7 מ״ג
    אשלגן 3573.0 מ״ג 3573.0 מ״ג
    אבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
    11312
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 11311.6 קק״ל 11311.6 קק״ל
    פחמימות 874.7 גרם 874.7 גרם
    שומן 790.6 גרם 790.6 גרם
    נתרן 1543.8 מ״ג 1543.8 מ״ג
    חלבון 156.7 גרם 156.7 גרם
    סיבים תזונתיים 48.5 גרם 48.5 גרם
    שומן רווי 434.9 גרם 434.9 גרם
    כולסטרול 1309.3 מ״ג 1309.3 מ״ג
    סידן 1707.7 מ״ג 1707.7 מ״ג
    ברזל 18.7 מ״ג 18.7 מ״ג
    אשלגן 3573.0 מ״ג 3573.0 מ״ג
    אבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שכבות העוגה

קרם וניל וחלב מרוכז

גימור וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את שכבות העוגה: בקערת מיקסר נקציף במשך 2 דקות ביצים וסוכר.
  2. נוסיף פנימה שמן, חלב מרוכז ושמנת חמוצה ונערבב היטב.
  3. נוסיף לקערה קמח, אבקת אפייה וחומץ ונערבב עד לאיחוד.
  4. נחלק את העוגה ל-4 שכבות (ניתן לאפות ב-4 רינגים בקוטר 20 ס”מ או לחילופין ב-2 רינגים בקוטר 20 ס”מ ולאחר האפייה והצינון לחצות את העוגות באמצע או לחילופין ב-4 תבניות עגולות חד פעמיות ולקרוץ מתוכן בעזרת רינג בקוטר 20 ס”מ).
  5. נאפה את העוגות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במצב טורבו, כ-25 עד 45 דקות, תלוי בגודל התבנית והבלילה שהכנסתם. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ בה יוצא יבש. נקרר את שכבות העוגה היטב.
  6. מכינים קרם וניל וחלב מרוכז: בקערת מיקסר נקציף שמנת מתוקה, מסקרפונה וחלב מרוכז במהירות נמוכה.
  7. לאחר הטמעת המסקרפונה ואיחוד החומרים נעלה את מהירות המיקסר ונקציף לקבלת קצפת רכה.
  8. נוסיף את הפודינג ונקציף לקבלת קצפת יציבה.
  9. נזלף את הקרם בין שכבות העוגה (נשתמש ב-3 שכבות) ונצפה אותה מכל הכיוונים בקרם. נעביר למקרר לשעתיים לפחות.
  10. מכינים כדורי רפאלו ביתיים: ניקח את שכבת העוגה הרביעית, נפורר אותה בקערה, נוסיף לה מעט חלב מרוכז או שמנת מוקצפת  ונערבב עד לקבלת מרקם של כדורי שוקולד. נכדרר את הכדורים ונכניס אותם לתוך שקית זיפ-לוק מלאה בקוקוס ונצפה את הכדורים.
  11. גימור וקישוט: נקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקבלת קצפת רכה, נוסיף את הפודינג ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
  12. נצפה את העוגה בקוקוס בעדינות, נשתמש בשקית זיפ-לוק ונפזר באמצעותה את הקוקוס על העוגה והדפנות.
  13. נזלף על העוגה תלוליות קצפת ונניח מעליהן את כדורי הרפאלו שהכנו מבעוד מועד.
  14. מומלץ לאכול עוגת שכבות אחרי שהיא “נחה” במקרר לפחות 8 שעות.

    עוגת שכבות רפאלו
    עוגת שכבות רפאלו. צילום: תומר אומנסקי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שכבות עם קרם וניל וכדורי קוקוס בסגנון רפאלו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    חן

    בתמונה העוגה נראת 3 שכבות האם זה 4 שכבות או 3?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי חן, העוגה בתמונה היא אילוסטרציה בלבד. הכמות במתכון היא ל-4 שכבות. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות