העוגה שתביא לכם אהבה – עוגת שמרים עם תפוחים מקורמלים

מחפשים עוגת שמרים מיוחדת ולא שגרתית? עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים. שילוב נהדר של בצק שמרים רך ועשיר ומלית מתוקה של תפוחים בקינמון
מחפשים עוגת שמרים מיוחדת ולא שגרתית? עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים. שילוב נהדר של בצק שמרים רך ועשיר ומלית מתוקה של תפוחים בקינמון
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
25 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3897
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3896.7 קק״ל 3896.7 קק״ל
    פחמימות 688.2 גרם 688.2 גרם
    שומן 133.8 גרם 133.8 גרם
    נתרן 1254.5 מ״ג 1254.5 מ״ג
    חלבון 67.8 גרם 67.8 גרם
    סיבים תזונתיים 30.7 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 70.7 גרם 70.7 גרם
    כולסטרול 912.1 מ״ג 912.1 מ״ג
    סידן 321.0 מ״ג 321.0 מ״ג
    ברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 1728.1 מ״ג 1728.1 מ״ג
    אבץ 6.0 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3897
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3896.7 קק״ל 3896.7 קק״ל
    פחמימות 688.2 גרם 688.2 גרם
    שומן 133.8 גרם 133.8 גרם
    נתרן 1254.5 מ״ג 1254.5 מ״ג
    חלבון 67.8 גרם 67.8 גרם
    סיבים תזונתיים 30.7 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 70.7 גרם 70.7 גרם
    כולסטרול 912.1 מ״ג 912.1 מ״ג
    סידן 321.0 מ״ג 321.0 מ״ג
    ברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 1728.1 מ״ג 1728.1 מ״ג
    אבץ 6.0 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
25 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצה והחמאה וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע. מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
  2. מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, מנקים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
  3. מחממים מחבת גדולה על כיריים, מוסיפים את התפוחים, סוכר, חמאה, קינמון ולימון ומבשלים תוך ערבוב, עד שהנוזלים מתחילים להתאדות, והתפוחים מתרככים, מתקרמלים ומזהיבים. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומכבים את האש. מצננים את המלית לגמרי.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מעבירים את הבצק שתפח למשטח העבודה, לשים כדי להוציא את האוויר ומרדדים למלבן גדול בעובי כ-0.5 ס”מ.
  6. מפזרים באופן שווה את המלית ומגלגלים את הבצק לרולדה.
  7. חותכים את הרולדה ל-8 חתיכות שוות ומסדרים אותן בתוך תבנית אפייה: 1 במרכז ו -7 מסביב. מכסים ומתפיחים שנית כ-15 דקות.   
  8. מברישים בביצה ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומשחימה יפה.
  9. מכינים את הסירופ: מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים עד לקבלת צבע ענברי בהיר.
  10. מברישים את העוגה המוכנה בסירופ ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
העוגה שתביא לכם אהבה – עוגת שמרים עם תפוחים מקורמלים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח לקרוא, מנשה!

    Avatar
    אלונה מרציאנו

    אני מאוד אוהבת עוגות שמרים

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, תודה על העדכון. יש ביצה אחת שמוסיפים לחמאה המומסת והחלב (מופיע כעת במתכון) הופיע בסרטון. בהצלחה ושבוע טוב (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות