עוגת שמרים וקינמון בניחוח של בית

עוגת שמרים ביתית עם קינמון, ריבת משמש, פקאנים וצימוקים שתפיץ ריחות משגעים במטבח! עוגת נפלאה שהיא גם פרווה ותתאים לסיום כל ארוחה או ליד הקפה של הבוקר
עוגת שמרים ביתית עם קינמון, ריבת משמש, פקאנים וצימוקים שתפיץ ריחות משגעים במטבח! עוגת נפלאה שהיא גם פרווה ותתאים לסיום כל ארוחה או ליד הקפה של הבוקר
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    411
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 411.2 קק״ל 7400.8 קק״ל
    פחמימות 59.1 גרם 1063.3 גרם
    שומן 15.7 גרם 282.7 גרם
    נתרן 91.5 מ״ג 1646.7 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 147.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 43.2 גרם
    שומן רווי 4.1 גרם 74.4 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 19.9 מ״ג 357.4 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 122.7 מ״ג 2209.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 14.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    411
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 411.2 קק״ל 7400.8 קק״ל
    פחמימות 59.1 גרם 1063.3 גרם
    שומן 15.7 גרם 282.7 גרם
    נתרן 91.5 מ״ג 1646.7 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 147.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 43.2 גרם
    שומן רווי 4.1 גרם 74.4 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 19.9 מ״ג 357.4 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 122.7 מ״ג 2209.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 14.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


מלית קינמון וצימוקים

הברשה

  • טרופה ומדוללת במעט מים

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק דביק יש להוסיף קמח בעדינות.

    מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר כעשר דקות. צילום: שניר גואטה
    מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר כעשר דקות. צילום: שניר גואטה

  2. מקמחים את כדור הבצק ומניחים בקערת התפחה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח ומשהים להתפחה בערך שעה.
  3. לאחר שעה הבצק הכפיל את נפחו. טופחים טוב טוב על פני הבצק, נותנים לו עוד לישה וחוזרים להתפיח כ-30 דקות.
  4. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן שעובי הבצק הוא 1/2 ס״מ בערך.

    מרדדים כל כדור על משטח מקומח. צילום: שניר גואטה
    מרדדים כל כדור על משטח מקומח. צילום: שניר גואטה

  5. מערבבים היטב את חומרי מלית הקינמון ומורחים על הבצק. מגלגלים את הבצק לגליל ומכניסים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מצופה בנייר אפייה.
    מערבבים היטב את חומרי מלית הקינמון ומורחים על הבצק. צילום: שניר גואטה
    מערבבים היטב את חומרי מלית הקינמון ומורחים על הבצק. צילום: שניר גואטה

    מגלגלים את הבצק לגליל. צילום: שניר גואטה
    מגלגלים את הבצק לגליל. צילום: שניר גואטה

  6. חורצים בעזרת סכין את העוגה 3 -4 חתכים. מורחים בעדינות את העוגות בביצה מדוללת במעט מים. מכסים את תבניות העוגות במגבת ומתפיחים את העוגות עוד 20 דקות.
  7. בעת התפחת העוגות מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים בערך 40 דקות עד שהעוגות משחימות.

    אופים עד שהעוגות משחימות ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה. צילום: שניר גואטה
    אופים עד שהעוגות משחימות. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שמרים וקינמון בניחוח של בית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    רחל

    מתכון מנצח!! הבית התמלא ניחוחות משגעים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות