רקע יטבתה

עוגת תמרים עם ציפוי רוטב טופי שוקולד

מחפשים עוגה מיוחדת ושונה לראש השנה? קבלו מתכון לעוגת תמרים עם ציפוי רוטב טופי שוקולד וכל זה ללא הקצפה, רק מעט סבלנות ואהבה לאפייה!
מחפשים עוגה מיוחדת ושונה לראש השנה? קבלו מתכון לעוגת תמרים עם ציפוי רוטב טופי שוקולד וכל זה ללא הקצפה, רק מעט סבלנות ואהבה לאפייה!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    5160
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5159.5 קק״ל 5159.5 קק״ל
    פחמימות 851.3 גרם 851.3 גרם
    שומן 194.7 גרם 194.7 גרם
    נתרן 676.2 מ״ג 676.2 מ״ג
    חלבון 84.7 גרם 84.7 גרם
    סיבים תזונתיים 29.4 גרם 29.4 גרם
    שומן רווי 112.2 גרם 112.2 גרם
    כולסטרול 840.9 מ״ג 840.9 מ״ג
    סידן 813.8 מ״ג 813.8 מ״ג
    ברזל 16.5 מ״ג 16.5 מ״ג
    אשלגן 2528.4 מ״ג 2528.4 מ״ג
    אבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    5160
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5159.5 קק״ל 5159.5 קק״ל
    פחמימות 851.3 גרם 851.3 גרם
    שומן 194.7 גרם 194.7 גרם
    נתרן 676.2 מ״ג 676.2 מ״ג
    חלבון 84.7 גרם 84.7 גרם
    סיבים תזונתיים 29.4 גרם 29.4 גרם
    שומן רווי 112.2 גרם 112.2 גרם
    כולסטרול 840.9 מ״ג 840.9 מ״ג
    סידן 813.8 מ״ג 813.8 מ״ג
    ברזל 16.5 מ״ג 16.5 מ״ג
    אשלגן 2528.4 מ״ג 2528.4 מ״ג
    אבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

רוטב טופי שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
  2. מחממים את החלב בסיר בינוני. מוסיפים את התמרים, מערבבים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהחלב רותח והתמרים “נמסים”. מכבים את האש ומשאירים בצד למשך 5 דקות.
  3. מוסיפים לתערובת החמה את הסודה לשתייה ומערבבים. התערובת תתנפח ותחליף את הצבע לחום בהיר. משאירים בצד.
  4. מכינים את בלילת העוגה: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בבלילה.
  5. מנפים פנימה את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  6. מוסיפים לקערה את תכולת הסיר ומאחדים את שתי התערובות. הבלילה אמורה להיות די דלילה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים תחילה בתוך התבנית (עד לטמפרטורת החדר), ולאחר מכן על הרשת.
  8. מכינים את רוטב טופי השוקולד: שמים בסיר את החמאה, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל במשך 2-3 דקות. מכבים את האש.
  9. מוסיפים את השמנת והשוקולד ומחכים 5 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה וחלקה ומעבירים למקרר למשך 15-20 דקות.

    עוגת תמרים שוקולד עם טופי שוקולד. 3
    יוצקים את רוטב הטופי שוקולד על העוגה המוכנה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: יעל מגן

  10. יוצקים את רוטב טופי השוקולד על העוגה ומקשטים בגרגירי רימון מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת תמרים עם ציפוי רוטב טופי שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    מאיה

    עוגה מעולה!!! כבר הזמינו אותה שוב לראש השנה

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כייף לשמוע. נשמח אם תצלמי ותצרפי תמונות!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות