עוגת תפוזים ופרג עם קצפת תפוזית ריחנית

שילוב של פרג טרי שמזוהה עם חג פורים, ותפוזים בעלי ניחוח חורפי. עוגת תפוזים ופרג בחושה וקלה עם הר של קצפת תפוזית מוזהבת, שגם מלכת אסתר תאהב!
שילוב של פרג טרי שמזוהה עם חג פורים, ותפוזים בעלי ניחוח חורפי. עוגת תפוזים ופרג בחושה וקלה עם הר של קצפת תפוזית מוזהבת, שגם מלכת אסתר תאהב!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5173
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5172.5 קק״ל 5172.5 קק״ל
    פחמימות 649.9 גרם 649.9 גרם
    שומן 300.3 גרם 300.3 גרם
    נתרן 848.2 מ״ג 848.2 מ״ג
    חלבון 85.7 גרם 85.7 גרם
    סיבים תזונתיים 18.0 גרם 18.0 גרם
    שומן רווי 158.0 גרם 158.0 גרם
    כולסטרול 1394.4 מ״ג 1394.4 מ״ג
    סידן 558.1 מ״ג 558.1 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 928.7 מ״ג 928.7 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5173
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5172.5 קק״ל 5172.5 קק״ל
    פחמימות 649.9 גרם 649.9 גרם
    שומן 300.3 גרם 300.3 גרם
    נתרן 848.2 מ״ג 848.2 מ״ג
    חלבון 85.7 גרם 85.7 גרם
    סיבים תזונתיים 18.0 גרם 18.0 גרם
    שומן רווי 158.0 גרם 158.0 גרם
    כולסטרול 1394.4 מ״ג 1394.4 מ״ג
    סידן 558.1 מ״ג 558.1 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 928.7 מ״ג 928.7 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


קצפת תפוז


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס”מ.
  3. מניחים את החמאה, קליפת התפוז והסוכר בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לתערובת אחידה ובהירה.
  4. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וממשיכים לעבד עד שהן נטמעות בתערובת.
  5. מוסיפים גם את יתר המרכיבים ומעבדים עד שנוצרת בלילה אחידה וחלקה.
  6. מדי פעם עוצרים את פעילות המיקסר ומורידים את הבלילה מהדפנות בעזרת מרית.
  7. מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 50-60 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח בלי פירורים. מצננים לגמרי.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת המיקסר עם וו בלון את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת עבה ואוורירית.
  9. מוסיפים את קליפת התפוז וממשיכים להקציף עוד חצי דקה.
  10. מורחים את הקצפת על העוגה, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת תפוזים ופרג עם קצפת תפוזית ריחנית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Shlomit Freud

    לגרסה פרווה אפשר שמן/מחמאה ומיץ תפוזים במקום החלב?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שלומית. אפשר, אבל מומלץ להשתמש בחלב ניטרלי, כמו שקדים או סויה, ושמנת צמחית.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות