עונת המנגו בשיאה! סלט מנגו קיצי, מתוק חריף וחמוץ

פלג בכור מקבל השראה מימי ילדותו בקיבוץ, עוד כשהמנגו היה פרי נדיר, ומכין סלט קיצי ומשגע! מנגו, כוסברה וזיתים ברוטב פינקטי של בלסמי, לימון, ג'ינג'ר ופלפל חריף
פלג בכור מקבל השראה מימי ילדותו בקיבוץ, עוד כשהמנגו היה פרי נדיר, ומכין סלט קיצי ומשגע! מנגו, כוסברה וזיתים ברוטב פינקטי של בלסמי, לימון, ג'ינג'ר ופלפל חריף
  • פלג בכור
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    688
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 687.8 קק״ל 687.8 קק״ל
    פחמימות 845.7 גרם 845.7 גרם
    שומן 55.1 גרם 55.1 גרם
    נתרן 1345.3 מ״ג 1345.3 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 4.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.2 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 5.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 45.7 מ״ג 45.7 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 591.5 מ״ג 591.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    688
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 687.8 קק״ל 687.8 קק״ל
    פחמימות 845.7 גרם 845.7 גרם
    שומן 55.1 גרם 55.1 גרם
    נתרן 1345.3 מ״ג 1345.3 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 4.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.2 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 5.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 45.7 מ״ג 45.7 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 591.5 מ״ג 591.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

עונת המנגו זורקת אותי לסוף שנות ה-80 תחילת ה-90 בתור נער צעיר בקיבוץ שנדרש לעשות גיוסים.

גיוס, זו עבודה מעבר לשעות הלימודים או העבודה הרגילות (בדר”כ אחה”צ) כדי לממן רישיון רכב/טיול או סתם עזרה לקיבוץ, כי צריך.

בזמנו נטעו עצי מנגו בחוקוק, המנגו עדיין היה פרי נדיר בארץ שמעטי מעט זכו לטעום ממנו. ובגלל זה הגיוסים במנגו היו מבוקשים במיוחד, רצית לזכות לעבוד במנגו בתקווה לזכות לטעום מהפרי האקזוטי.

אממה, קטיף המנגו זה סיוט בלתי רגיל. המנגו בזמן קטיפתו, מוציא שרף מהחיבור לעץ, השרף נוטף עלייך וגורם לכוויות של ממש. כך שהתקוות נזרקו להם לפח, לטעום לא זכינו, כוויות לרוב קיבלנו, ולקלל קיללנו, או הו! כמה קיללנו.

אבל מה לא עושים בשביל הקיבוץ הא? היו את אלו שתמיד דאגו להתחמק ולברוח מהגיוסים. אבל בסוף ובהסתכלות לאחור, תמיד נהננו והרגשנו תחושת שליחות מדהימה.

את ההשראה לסלט הזה קיבלתי מהסלט פפאיה המוכר מהמטבח האסיאתי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מקלפים את המנגו בעזרת סכין וחותכים אותו בצדדיו. כפי שעושים עם מנגו בשל.
  2. בעזרת ״מנדולינה״ חותכים את המנגו לגפרורים דקים ( אפשר גם בעזרת סכין).
  3. מעבירים את המנגו לקערה. מוסיפים את הכוסברה, לא קצוצה אלה את העלים העליונים. מוסיפים זיתי קלמטה , מעט ג’ינג’ר חתוך לקוביות קטנטנות.
  4. מתבלים בכפית חומץ בלסמי מצומצם, מלח, שמן זית ומיץ מחצי לימון טרי.
  5. מערבבים הכל יחד, מוסיפים מעט פלפל סודני גרוס, ומגישים. מומלץ לפזר עוד כמה עלי כוסברה מלמעלה לפני ההגשה.

    סלט מנגו קיצי. צילום: פלג בכור
    סלט מנגו קיצי. צילום: פלג בכור

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עונת המנגו בשיאה! סלט מנגו קיצי, מתוק חריף וחמוץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אורלי חיימוב

    נראה ממש ממש טוב ומרענן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות