עוף ואורז בסגנון הוואי בתבנית אחת

עידית נרקיס כ״ץ כבר לא נחרדת מהוספה של אננס לתבשילים שונים, ומקפידה להחזיק במזווה שימורי אננס איתם היא מכינה עוף ואורז בסגנון הוואי בתבנית אחת
עידית נרקיס כ״ץ כבר לא נחרדת מהוספה של אננס לתבשילים שונים, ומקפידה להחזיק במזווה שימורי אננס איתם היא מכינה עוף ואורז בסגנון הוואי בתבנית אחת
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1309.2 קק״ל 1309.2 קק״ל
    פחמימות 127.0 גרם 127.0 גרם
    שומן 20.6 גרם 20.6 גרם
    נתרן 2174.2 מ״ג 2174.2 מ״ג
    חלבון 142.4 גרם 142.4 גרם
    סיבים תזונתיים 12.5 גרם 12.5 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 3.0 גרם
    כולסטרול 365.0 מ״ג 365.0 מ״ג
    סידן 267.2 מ״ג 267.2 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 3851.5 מ״ג 3851.5 מ״ג
    אבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1309.2 קק״ל 1309.2 קק״ל
    פחמימות 127.0 גרם 127.0 גרם
    שומן 20.6 גרם 20.6 גרם
    נתרן 2174.2 מ״ג 2174.2 מ״ג
    חלבון 142.4 גרם 142.4 גרם
    סיבים תזונתיים 12.5 גרם 12.5 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 3.0 גרם
    כולסטרול 365.0 מ״ג 365.0 מ״ג
    סידן 267.2 מ״ג 267.2 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 3851.5 מ״ג 3851.5 מ״ג
    אבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור

פעם נחרדתי מהוספה של אננס לדברים, זה תמיד נשמע לי מיושן ולא טעים ומתאים למסיבות קוקטייל משנות השבעים והשמונים. אבל אחרי שכבר הכנתי בעבר לבן שלי טאקו עם עוף ברוטב אננס (שהוא עף עליו) למדתי לאמץ את השימורים במזווה ולשלב אותם מדי פעם במנות מלוחות.

המאפה הזה מושלם בשביל מי שאין לו כוח להכין כלום. מערבבים הכל בקערה, מעבירים לתבנית ואופים. לא צריך לבשל בנפרד את האורז ולא צריך ללכלך כלום מעבר לקרש, קערה ותבנית. מבחינתי ותרו על הקערה וערבבו הכל ישר בתבנית – אני לא אגלה לאף אחד.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוף ואורז

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים קלות תבנית פיירקס מלבנית.
  2. בקערה גדולה מערבבים סויה, סוכר, שום ומים.
  3. מוסיפים את תכולת פחית האננס כולל הנוזלים, בצל וגזר, וטועמים. מתקנים תיבול (לכיוון המתוק או המלוח).
  4. מוסיפים את האורז והעוף, ומערבבים.
  5. יוצקים את כל תכולת הקערה (בזהירות) אל התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים שעה.
  6. כעבור שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים (ראו הערות).
  7. נותנים למאפה לנוח 10 דקות, ומגישים עם בצל ירוק קצוץ.

הערות

  • 565 גרם זה לא מספר שהמצאתי, אלא המשקל של רוב פחיות האננס הקטנות שנמכרות בסופרים (עם גרם לפה או לשם). יש פחיות גדולות יותר, אבל מוטב להשיג את הכמות המדויקת
  • לאחר הסרת נייר האלומיניום, עקבו אחרי המאפה בתנור - יכול להיות שהוא יצטרך קצת פחות מעשר דקות, יכול להיות שהוא יצטרך קצת יותר. אתם רוצים מעט מאוד נוזלים בתחתית
  • אם אתם משתמשים בסויה רגילה (ולא מופחתת נתרן) - הפחיתו את כמות הסויה ל-¾ כוס ואת כמות המים לכוס ורבע
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף ואורז בסגנון הוואי בתבנית אחת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    לימור אסייג

    וואו, טעים ומיוחד, שילוב טעמים שמאוד אהבנו, ובנוסף – קל ממש להכנה. תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה לימור, כיף לקרוא!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות