עוף שלם צלוי בתנור עם תפוחי אדמה ובצל

עוף שלם צלוי, שחום ופריך בליווי תפוחי אדמה ובצלים, לא תאמינו כמה זה טעים! איילת הירשמן מכינה מנת עוף נהדרת שממלאה את כל הבית בריח משגע!
עוף שלם צלוי, שחום ופריך בליווי תפוחי אדמה ובצלים, לא תאמינו כמה זה טעים! איילת הירשמן מכינה מנת עוף נהדרת שממלאה את כל הבית בריח משגע!
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    258
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 258.3 קק״ל 1549.9 קק״ל
    פחמימות 39.5 גרם 237.2 גרם
    שומן 10.2 גרם 61.0 גרם
    נתרן 1959.4 מ״ג 11756.3 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 17.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סידן 13.1 מ״ג 78.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    אשלגן 80.0 מ״ג 480.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    258
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 258.3 קק״ל 1549.9 קק״ל
    פחמימות 39.5 גרם 237.2 גרם
    שומן 10.2 גרם 61.0 גרם
    נתרן 1959.4 מ״ג 11756.3 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 17.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סידן 13.1 מ״ג 78.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    אשלגן 80.0 מ״ג 480.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תוספת


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
  2. מכינים את העוף: קושרים את רגלי העוף בהצלבה ומניחים אותו בתבנית נוחה לעבודה.
  3. סוחטים על העוף חצי לימון מכל הכיוונים.
  4. מתבלים את העוף במלח גס גרוס ובפלפל שחור ומשאירים את העוף למנוחה בת 15 דקות.
  5. מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את מיץ התפוזים, הדבש, המלח, הפלפל ורוטב הצ’ילי.
  6. יוצקים את הזיגוג על העוף שבתבנית ומעסים אותו מכל הכיוונים.
  7. מקפלים את צרור גבעולי התימין ומכניסים אותם לתוך העוף עצמו.
  8. מכניסים לתוך העוף גם את חצי הלימון הסחוט.
  9. מניחים את העוף על תבנית צלייה עם רשת, או על רשת צלייה של התנור עם תבנית מתחת, ומזלפים שמן זית.
  10. מכינים את התוספת: חותכים את הבצל לרצועות גסות, ואת תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
  11. מניחים את תפוחי האדמה והבצל בתבנית נוספת ומתבלים במלח ובפלפל.
  12. מפזרים מעל גם את אבקת המרק, מזלפים שמן זית ומפזרים את גבעולי התימין. מערבבים.
  13. שופכים מעל לעוף את הזיגוג ומכניסים לתנור את תבנית הצלייה ואת התבנית עם תפוחי האדמה.
  14. אופים בתנור בחום של 220 מעלות במשך 20 דקות.
  15. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים במשך 45-60 דקות נוספות עד שהעוף שחום ופריך.
  16. במהלך הצלייה מוציאים את העוף מדי פעם והופכים אותו לכיוונים שונים. אוספים מהנוזלים שהצטברו בתבנית התחתונה ומורחים את העוף במברשת.
  17. הגשה: מניחים את צלחת הגשה גדולה את תפוחי האדמה והבצלים ומניחים מעליהם את העוף בשלמותו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף שלם צלוי בתנור עם תפוחי אדמה ובצל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי בלה, המתכון תוקן, מיץ התפוזים מופיע במצרכים ובאופן ההכנה. בהצלחה!

    Avatar
    Oscar Friedman

    שווה לקחת כמה שיני שום לחתוך לטבעות ולהכניס מתחת לעור .

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על הטיפ!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות