עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני

עכשיו כבר לא צריך לקנות, אפשר להכין בבית לגמרי לבד - שי-לי ליפא עם מתכון טעים במיוחד של עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני בניחוח לימוני
עכשיו כבר לא צריך לקנות, אפשר להכין בבית לגמרי לבד - שי-לי ליפא עם מתכון טעים במיוחד של עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני בניחוח לימוני
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    39
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 38.8 קק״ל 1551.3 קק״ל
    פחמימות 2.2 גרם 86.4 גרם
    שומן 2.7 גרם 108.1 גרם
    נתרן 81.0 מ״ג 3238.2 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 51.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 10.0 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 9.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.0 מ״ג 239.6 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 60.5 מ״ג 2418.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    39
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 38.8 קק״ל 1551.3 קק״ל
    פחמימות 2.2 גרם 86.4 גרם
    שומן 2.7 גרם 108.1 גרם
    נתרן 81.0 מ״ג 3238.2 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 51.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 10.0 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 9.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.0 מ״ג 239.6 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 60.5 מ״ג 2418.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

בישול


אופן הכנה

  1. מכינים את העלים למילוי: שוטפים את עלי הגפן היטב תחת מים זורמים.
  2. מכינים את המלית, ממלאים ומבשלים: מגררים את הזוקיני בפומפייה.
  3. קוצצים דק את עשבי התיבול.
  4. קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט.
  5. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
  6. מניחים את עלי הגפן על משטח עבודה כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה).
  7. מניחים כפית גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר.
  8. מרפדים סיר רחב בעלי גפן לא ממולאים ומניחים עליהם את הממולאים בשכבה אחת צפופה, כשהתפר כלפי מטה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הממולאים. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מניחים צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-50 דקות עד שהממולאים מוכנים.

הערות

  • במתכון זה משתמשים בעלי קפן משומרים בצנצנת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    נייט

    אחרי 50 דקות האורז עדיין קשה. האם הבישול צריך להיות על רתיחה קבועה לאורך כל הזמן?

      Avatar
      מערכת Foody

      רצוי שהבישול יהיה על רתיחה עדינה כדי שהמים לא יתאדו מהר מדי ואז האורז לא יספיק להתבשל.

    Avatar
    מיקי ת''א

    במקום כוסברה הוספתי נענע קצוצה . ובמקום צנוברים הוספתי חבילת נבטוטים ,( וקצת יותר מיץ לימון עניין של טעם אישי )…. ובמקום רסק עגבניות פשוט שידרגתי לקופסת 400 גרם Mutti . יצא מדהים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות