פאי שוקולד אבוקדו מתוק וחורפי של אור בן אוליאל

על קינוח עם אבוקדו כבר שמעתם? קבלו מתכון לפאי שוקולד אבוקדו מתוק וירוק. במרקם נימוח וקרמי עם צבע מטריף שרק תרצו להכין.
על קינוח עם אבוקדו כבר שמעתם? קבלו מתכון לפאי שוקולד אבוקדו מתוק וירוק. במרקם נימוח וקרמי עם צבע מטריף שרק תרצו להכין.
  • אור בן אוליאל
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    472
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 472.2 קק״ל 3777.8 קק״ל
    פחמימות 44.7 גרם 357.3 גרם
    שומן 30.5 גרם 243.9 גרם
    נתרן 42.3 מ״ג 338.5 מ״ג
    חלבון 6.4 גרם 51.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 18.6 גרם 149.2 גרם
    כולסטרול 80.1 מ״ג 640.6 מ״ג
    סידן 42.7 מ״ג 341.4 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 116.4 מ״ג 931.3 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    472
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 472.2 קק״ל 3777.8 קק״ל
    פחמימות 44.7 גרם 357.3 גרם
    שומן 30.5 גרם 243.9 גרם
    נתרן 42.3 מ״ג 338.5 מ״ג
    חלבון 6.4 גרם 51.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 18.6 גרם 149.2 גרם
    כולסטרול 80.1 מ״ג 640.6 מ״ג
    סידן 42.7 מ״ג 341.4 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 116.4 מ״ג 931.3 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור

במתכון זה מומלץ להשתמש באבוקדו מזן “האס”. הדרך לדעת האם אבוקדו “האס” בשל- היא על פי צבע הקליפה שלו. כשהקליפה שחורה, זה הסימן שהאבוקדו בשל, טעים ומוכן לאכילה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


קלתית שחורה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית השחורה: במעבד מזון מעבדים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת פירורי בצק.
  3. משטחים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לעובי של סנטימטר.
  4. מהדקים בצורה אחידה את הבצק המשוטח לתבנית פאי/טארט בקוטר 22 ס”מ.
  5. מכניסים את התבנית למקפיא למשך 15 דקות.
  6. לאחר 15 דקות של הקפאה עושים אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקרה נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש במשך כ-10 דקות.

    פאי אבוקדו מתוק2
    אבוקדו עם שוקולד לבן ושמנת מתוקה

  7. מכינים את המילוי: בשלב הראשון מקלפים את האבוקדו ומוציאים את הגלעין.
  8. מערבבים בעזרת בלנדר מוט את כל מצרכי המילוי מלבד השמנת המתוקה והשוקולד הלבן.
  9. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה יחד לקבלת בלילה אחידה.
  10. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס למלית האבוקדו ומערבבים עד לאיחוד.
  11. מצננים את קלתית הפאי שיצאה מהתנור במשך 15-20 דקות.
  12. יוצקים על הפאי המצונן את מילוי האבוקדו ומכניסים למקרר למינימום שעה עד להתייצבות.

    פאי אבוקדו מתוק3
    פאי אבוקדו מתוק, ירוק ומפתיע. צילום: אור בן אוליאל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, שלי!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות